|

İşbirliğiyle artı ciro

Bir grup genç iş adamının kurduğu Patronlar Platformu, bir yılda 150 üyeye ulaştı. Üye işletmeler arasında ticaret yapılmasına aracılık eden platform, sektöründe başarılı olan üyelerini sabahın köründe aynı masada buluşturuyor. Platformun Başkanı Uğur Balta, şu ana kadar 70 milyon liralık iş bağladıklarını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/03/2018 Cuma
Güncelleme: 10:35 - 23/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Patronlar Platformu, bir yılda 150 üyeye ulaştı.
Patronlar Platformu, bir yılda 150 üyeye ulaştı.

İşletmeler arasında ticareti geliştirmek ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla geçen yıl kurulan Patronlar Platformu, alışık olduğumuzun dışında bir yöntemle üyelerini bir araya getiriyor. İnşaat, seramik, kapı, beyaz eşya, parke, sigorta ve lojistik gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren iş adamlarının bir araya geldiği Patronlar Platformu, sektöründe başarılı olan üyelerini sabahın köründe aynı masada buluşturuyor. Ayda üç kez yapılan buluşmalar genellikle sabah namazının ardından yapılıyor.

SABAH SAAT 06:30'DA İŞ KONUŞUYORLAR

Sabah saat 06.30'da start verilen dünkü buluşmaya biz de tanıklık ettik. Samimi bir ortamda yapılan buluşmanın ardından Yeni Şafak’a açıklamalarda bulunan Patronlar Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Balta, zaman zaman üye iş yerlerini ziyaret ettiklerini de söyledi. Üyelerini bulundukları bölgeye göre üç farkılı gruba ayırdıklarını belirten Balta, şu bilgileri verdi: “Bir yılda kendi aramızda toplam 70 milyon liralık bir işlem hacmi oluşturduk.”

TEK SEFERDE 17 MİLYONLUK İŞ

Balta, geçen haftaki karşılıklı görüşmede tek seferde inşaat ve hastane yatırımlarıyla ilgili 17,5 milyon liralık iş anlaşması olduğunu paylaştı. Tüm üyeler arası ticaretin yanında yurtdışındaki belirli bölgelere açılma hedeflerinin olduğunu anlatan Balta, “Son olarak 45 kişiyle Bosna gezisi yapıldı. Sırada Gana gezisi var. Ayrıca fuar organizasyon düşüncemizde var” dedi.

Kurum hakkında bilgi veren Uğur Balta, şunları kaydetti: “Şu anda üye sayımız 150. Günden güne bu sayı artıyor. Seçici olmaya çalışıyoruz. Her sektörden bir kişiyi alıyoruz. Çünkü sektörden aynı kişiler olunca çakışma oluyor. Sektöründe lider, kendi işini kurmuş ve başarılı kişileri seçiyoruz. Platformun en büyük özelliği de herkesin patron olması. Kendi potansiyellerimizi birbirlerimizle değerlendiriyoruz. Herhangi birinin ulaşamadığı bir kişi varsa başka bir arkadaşımız bağlantı kurup irtibata geçmesini sağlıyor.”

  • PATRONLARDAN AFRİKA AÇILIMI
  • Bu ayın 27’sinde Gaziantep şubesini açarak aynı sistemi kuracakları bilgisini paylaşan Balta, şöyle devam etti: “Hem İstanbul’daki hem de Gaziantep’teki iş ortaklarımızın birbirleriyle iletişim kurup iş yapma imkanları var. Grupları birleştirdiğimiz zaman ciddi cirolar oluyor. Afrika, Kenya ve Senagal’de organizasyon düzenlemeyi amaçlıyoruz. ülkemizde iş yapan kişilerin, ekonomik konjektürde ivme yaparak yukarı doğru yükselmesini istiyoruz."

AYDA ÜÇ KEZ TOPLANIYORUZ

Uğur Balta, iş dünyasından, akademisyenlerden ve STK’lardan önemli isimleri konuk ederek üyelerle bilgi ve deneyimlerinin paylaşıldığını aktardı. Ayda üç kez toplandıklarını söyleyen Balta şöyle konuştu: “Üyelerimizi gruba alırken bölgesel yakınlığı işinden geri kalmamaları için önemli. Ayrıca hem iş etiğine ve ahlaki değerlere özen gösterilmesi konularında hassas olmalarını ona göre de üye seçimlerini de kabul ediyoruz.”

#Patronlar Platformu
#İş Dünyası
6 yıl önce