|

İsrail'e ilk tepki Mersin'den

İsrail'in Filistin'de uyguladığı devlet terörüne ilk tepki Mersin TSO'dan geldi. Mersin TSO İsrailli katılımcılarla birlikte yapılması planlanan karşılıklı işbirliği anlaşmasını erteledi.

Yeni Şafak
00:00 - 9/04/2002 Salı
Güncelleme: 16:21 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------------------------------ spot -------------------------

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), İsrail ile gerçekleştirilecek olan "İsrail İle Karşılıklı İşbirliği İmkanları Toplantısını erteledi. 11 Eylül 2002 Perşembe günü gerçekleşmesi planlanan toplantıya İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ateşesi Avichai Levit de katılarak bir konuşma yapacaktı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Şaman, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada programın ertelenme gerekçesinin Ortadoğu'daki gelişmelerle ilgili olduğunu söyledi. Mersin'e kurulması planlanan ekonomi bölgesinin kendileri için büyük önem taşdığını belirten Şaman, "Ancak Ortadoğu'daki son gelişmelere karşı sessiz kalamazdık.Böyle bir ortamda bu tür bir faaliyetin gerçekleşmesi kamu vicdanını yaralayacaktı" dedi.

Olumlu bir adım
Girişimcilerden Yasemin Taş ise toplantının ertelenmesinin olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. İsrail'in etnik bir temizlik içinde bulunduğunu ifade eden Yasemin Taş, "Yönetim Kurulu'nun bu yönde bir karar alması kamu vicdanını rahatlatmıştır" diye konuştu.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce