|

İsveçli devden klima yatırımı

İsveçli Systemair, Türk HSK ile ortaklaşa 15 milyon avro yatırım yaptığı klima üretim tesisinin açılışını gerçekleştirdi. Yeni fabrika ile ihracatını 25 ülkenin üzerine taşıyacaklarını belirten Systemair CEO'su Roland Kasper, "Türkiye'ye inanıyor ve güveniyoruz. Bizim yatırımımız şimdiki ekonomik göstergelere dayalı değil. Gelecek için bir yatırım" dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 22/09/2018 суббота
Güncelleme: 01:18 - 22/09/2018 суббота
Yeni Şafak
İki firmanın yetkilileri klima üretim tesisinin açılışını gerçekleştirdi.
İki firmanın yetkilileri klima üretim tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

Systemair HSK, yeni fabrikasının resmi açılışını törenle gerçekleştirdi. Tesis, Systemair’in son iki yıl içinde dünya genelindeki en büyük yatırımı oldu. 15 milyon avro yatırım değeri ile Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 28 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilen yeni fabrika, yıllık 4 bin 500 adet klima santrali üretim kapasitesine sahip. Systemair HSK, Türkiye’yi özellikle Ortadoğu ve Balkanlar için üretim üssü olarak konumlandırdı. 25’ten fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Systemair HSK, yeni fabrikası ile 5 yıl içinde ihracat oranını yüzde 30’dan yüzde 60’a çıkararak ikiye katlamayı hedefliyor.

AVRUPA'NIN KLİMA LİDERİ

Systemair’in dünyadaki faaliyetleri ve Türkiye’deki hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Systemair CEO’su Roland Kasper, şöyle konuştu; “Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Ortadoğu, Asya ve Güney Afrika’da konumlanarak 56 ülkede 27 fabrikamız ve satış ofislerimizle faaliyet gösteriyor ve 5 bin 500 kişiye istihdam sağlıyoruz. 2017/18 mali yılında 730 milyon avro ciroya ulaşan Systemair, finansal değerlendirmede en yüksek kredi notuna (AAA) sahip. Avrupa’da klima santrali pazar lideri olan Systemair, fan ve hava dağıtım ekipmanlarında da dünyada ilk 3 marka arasında yer alıyor.”


SON 2 YILDAKİ EN BÜYÜK YATIRIM

Systemair’in Türkiye’ye büyük hedeflerle geldiğini ifade eden Kasper, üretim ve istihdam odaklı yatırımlarla büyümeyi amaçladıklarının altını çizdi. Bu çerçevede Dilovası’nda konumlanan yeni fabrikanın Systemair’in dünya genelindeki 13. klima santrali fabrikası olduğunu belirten Kasper, bu üretim tesisinin grubun son iki yıl içinde gerçekleştirdiği en büyük yatırım olduğunu vurguladı.

TÜRKİYE’YE GÜVEN TAM

Türkiye’nin jeopolitik konumu, genç ve dinamik nüfusu, kaydettiği ekonomik büyüme ve yüksek potansiyeli ile Sytemair için kritik öneme sahip olduğuna dikkat çeken Kasper, “Türkiye’yi Ortadoğu ve Balkanlar için üretim üssü olarak konumlandırıyoruz” diye konuştu.

  • Büyük projelere imza atıyoruz
  • Systemair HSK Genel Müdürü Ayça Eroğlu, birleşmenin 2012 yılında gerçekleştiğini ifade ederek, “Birleşmeden sonra Systemair HSK olarak, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük yatırımı olan İstanbul’un 3. havalimanı olmak üzere sağlık ihracatına imkan tanıyan 8 şehir hastanesi, Kuzey Marmara Otoyolu tünelleri, stratejik savunma sanayi projeleri gibi çok sayıda dev projede yer aldık” şeklinde konuştu. Yeni fabrika ile ilgili bilgiler paylaşan Systemair HSK Fabrika Müdürü Ayşegül Eroğlu, şu açıklamalarda bulundu: “Fabrikamız 28 bin metrekare büyüklüğe ve yıllık 4 bin 500 adet klima santrali üretim kapasitesine sahip. Fabrikamızda Endüstri 4.0’a uyumlu üretim teknolojilerinin kullanılması sayesinde hata riskini minimize ediyoruz.”

#İsveç
#yatıtım
#Klima
#Systemar
6 лет назад