|

Japonya’da kritik sürece girildi

Oxford Economics Japonya Ekonomisi Başkanı Shigeto Nagai, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) para politikası toplantısında enflasyon tahminini kayda değer bir şekilde düşürebileceğini bildirdi.

Yeni Şafak
04:00 - 30/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:40 - 30/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Japonya Merkez Bankası (BOJ) para politikası kararlarını 31 Temmuz Salı sabahı açıklayacak.
Japonya Merkez Bankası (BOJ) para politikası kararlarını 31 Temmuz Salı sabahı açıklayacak.

Japonya Merkez Bankası (BOJ) para politikası kararlarını 31 Temmuz Salı sabahı açıklayacak. Banka’nın faiz oranlarında bir değişiklik yapması beklenmiyor. Banka'nın teşvik programlarını sürdürülebilir tutmanın yollarını arıyor. Piyasalarda, BoJ'un getiri eğrisi kontrolü veya varlık alım ayarlamaları arasında önemli bir değişiklik yapması öngörülmüyor.

Konuya ilişkin soruları yanıtlayan Oxford Economics Japonya Ekonomisi Başkanı Shigeto Nagai, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) para politikası toplantısında enflasyon tahminini kayda değer bir şekilde düşürebileceğini belirtti. BoJ'un genişlemeci para politikasını daha sürdürülebilir hale getirmek için yollar aradığını ifade eden Nagai, bankanın yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşabilmek için genişlemeci para politikasına daha fazla devam edilmesi gerektiği vurgusunu yapacağını aktardı. Nagai, Japonya'da enflasyon oranının son aylarda hayal kırıklığına sebep olduğunu dile getirdi. Nagai, temel para politikasında bir değişikliğin olmayacağını söyledi.

#Oxford Economics
#Japonya
6 yıl önce