|

Kapasitesini beşe katlayacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, kentteki fuar kapasitesini beşe katlayacak bir proje hazırlıyor. Projenin 50 bin metrekarelik ilk etabı 50 milyon dolara mal olacak. Mevcut fuar alanı üzerinde yeni projeyi inşa edeceklerini belirten BTSO Başkanı İbrahim Burkay, ulaşım imkanı olarak İstanbul’dan farklarının kalmadığına inanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:11 - 7/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Bursa’nın yeni fuar projesi, eskisinin yerinde yükselecek. 17 bin metrekare kapalı alan ve 59 bin metrekare açık alandan oluşan Bursa Ulusla- rarası Fuar Merkezi, 1997’de açıldı. 2006’da fuar kapalı alanı 2 katına çıkarılan fuar merkezi halen TÜYAP Fuarcılık Şirketi tarafından işletiliyor.
Bursa’nın yeni fuar projesi, eskisinin yerinde yükselecek. 17 bin metrekare kapalı alan ve 59 bin metrekare açık alandan oluşan Bursa Ulusla- rarası Fuar Merkezi, 1997’de açıldı. 2006’da fuar kapalı alanı 2 katına çıkarılan fuar merkezi halen TÜYAP Fuarcılık Şirketi tarafından işletiliyor.

Osmangazi Köprüsü ve otoyol bağlantısı sayesinde İstanbul’a ulaşıma kolaylaşan Bursa, bu avantajı yüksek bir katma değere dönüştürmek istiyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’na artık bir saat mesafede olduklarını söyleyen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, kentin fuar alanı kapasitesini beşe katlayacak bir proje geliştirdiklerini anlattı.

İstanbul’da sorularımızı cevaplandıran İbrahim Burkay, “Ben Bursa’dan Sabiha Gökçen Havalimanı’na 45 dakikada geliyorum. Bursa iş dünyası olarak bu imkandan yararlanmak istiyoruz. Eskide feribotlara mahkûmduk. Osmangazi Köprüsü ve İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu ulaşımda inanılmaz bir rahatlık sağladı” dedi. Daha fazla fuar ziyaretçisi çekmek için ulaşım kolaylığı fırsatından yararlanmak istediklerini söyleyen Burkay, İstanbul yolu üzerinde bulunan ve kentin gelişen bölgesinde yer alan mevcut fuar alanını genişletmek istediklerini anlattı.

HER YIL 40-50 FUAR YAPMAK İSTİYORUZ

Bursa’nın fuar kapasitesini beşe katlayacak bir projeleri olduğunu açıklayan BTSO Başkanı Burkay, 30 bin metrekarelik mevcut fuar alanının Bursa’nın ihtiyacını karşılamadığını vurguladı. Burkay, “Bursa’ya büyük bir fuar alanı lazım. 150 bin metrekarelik bir alan için plan hazırlığımız var. Çünkü mevcut fuar alanı ihtiyacımızı karşılamaktan uzak. Tarım, Kitap, Endüstri-Makine, Blok Mermer, İnşaat ve Gayrimenkul başta olmak üzere yaklaşık 10 adet fuarımızı her sene yüzde 100 doluluk oranlarıyla yapıyoruz. Bunların dışında da fuarlarımız var. Ancak 10 fuarımızı tam kapasiteyle gerçekleştiriyoruz. Her yıl 40-50 fuar yapmak istiyoruz” diye konuştu.

İLK ETABININ MALİYETİ 50 MİLYON DOLAR

İlk etapta 50 bin metrekarelik yeni bir fuar alanı inşa etmek istediklerinin bilgisini veren Burkay, ardından ikinci bir 50 bin metrekarelik genişletme daha yapma düşüncesinde olduklarını kaydetti. Bu amaçla proje geliştirmek üzere Hong Kong’lu bir firmayla anlaştıklarını anlatan Burkay, fuar alanı kurma işlerini iyi yapan bir firma seçtiklerini belirtti. Projenin ne kadara mal olacağı sorusu üzerine ise Burkay, ilk 50 bin metrekarelik alan kurulumun 50 milyon dolarlık bir maliyeti olacağını ifade etti.


BAKANLIKTAN CEVAP BEKLİYOR

Bursa’nın mevcut fuar alanının şehrin gelişen bir bölgesinde olduğuna dikkat çeken BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “Buraya metro geliyor ve İstanbul yolu üzerinde bulunduğu için fuar merkezinin yerini değiştirmeyi düşünmedik. Mevcut fuar alanı genişlemeye müsait bir yerde” değerlendirmesinde bulundu. Civardaki arsalardan birinin bir bakanlığa olduğunu söyleyen Burkay, bu alanın kendilerine tahsis edilmesi için çalışma yürüttüklerini ancak henüz cevap alamadıklarını dile getirdi.

#​Bursa
#İbrahim Burkay
6 yıl önce