|

Kiralık araca turist dopingi

Türkiye’nin gelişen turizmi kiralık araç sektörünü de besliyor. Enterprise Türkiye CEO’su Özarslan Tangün, “Turizmle birlikte geçen sene 4 kat büyüdük. Özellikle yurtdışı turizm talebinin çok yüksek olmasından dolayı 2019’da yeniden bir turizm rekoru bekliyoruz” dedi.

Şuaiyp Alabay
04:00 - 21/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 01:17 - 21/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Enterprise Türkiye CEO’su Özarslan Tangün
Enterprise Türkiye CEO’su Özarslan Tangün

Günlük araç kiralama şirketleri turizm sektörüyle birlikte büyüyor. 40 binin üzerinde günlük araç kiralamanın bulunduğu Türkiye’ye geçtiğimiz yıl gelen turist sayısı 38 milyonu buldu. Turist olarak ülkemize gelen misafirlerin araç kiralamayı tercih ettiklerini vurgulayan Enterprise Türkiye CEO’su Özarslan Tangün, bu yıl gelecek rekorla birlikte sektördeki yatırımlarında artacağını vurguladı.

TURİZMDEKİ ARTIŞ YATIRIMA DÖNDÜ

Yaşanan ekonomik dalgalanmadan dolayı kiralama sektöründe filo adeti olarak küçülme beklentisi olduğunun altınız çizen Tangün, “Biz Enterprise Türkiye olarak hem filo hem ofis hem de çalışan sayımızı 2019 yılında artırmayı planladık. 2019’da önemli ölçekli katma değeri yüksek işlere imza atmayı istiyoruz. Özellikle yurtdışı turizm talebinin çok yüksek olmasından dolayı 2019 da yeniden bir turizm rekoru bekliyoruz.
Bu pozitif ivmelenmeler araç kiralama sektörünü de pozitif yönde etkilediği için, ülkemiz ekonomisi ve otomotiv sektörünün önemli dinamiklerinden biri olmaya devam edeceğimize inanıyoruz
” şeklinde konuştu.

THY HAVADA BİZ KARADA TAŞIYORUZ

Türk Hava Yolları’nın (THY) globalde de araç kiralama şirketi olduklarını ifade eden Özarslan Tangün, “Bu Türkiye’nin en büyük işbirliklerinden birisi olarak dikkat çekiyor. THY bu sene 80 milyon yolcu taşıyacak. Bunun 40 milyon kadarı Türkiye ile ilişkili ve bu 40 milyon yolcunun kiralamaya ihtiyaçlarını göz önüne aldığınızda ortaya çok ciddi bir rakam çıkıyor. Biz bu bakımdan turizm ve havayolu kanallarını önemsiyoruz. THY ile beraber işbirlikleri yapıyoruz, ABD’de ve MENA Bölgesinde Enterprise aracılığıyla yabancı müşterileri Türkiye turizmine çekmeye çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

UEFA KUPASINI TÜRKİYE’YE GETİRİYOR

Enterprise’nin 2015 yılından bu yana UEFA Avrupa Ligi’nin resmi sponsorları arasında yer aldığını aktaran Türkiye CEO’su Tangün sözlerine şöyle devam etti: “
Enterprise olarak, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşecek olan final müsabakası öncesi UEFA Kupası’nı Türkiye’ye getirmeye hazırlanıyoruz. UEFA Kupası, 5-6 Şubat tarihlerinde İstanbul’da olacak ve çeşitli etkinliklerle kupayı halkımızla buluşturacağız.

KİRALAMA HER YIL %15 BÜYÜYOR

  • Günlük kiralama alanında Türkiye’de ortalama 40 bin adetlik bir parkın olduğunu vurgulayan Tangün, “Şu anda 5 milyon nüfuslu Dallas’ta sadece Enterprise’ın 40 bin araç parkı bulunuyor. Türkiye’nin günlük kiralama alanında çok büyük bir büyüme potansiyeli var ve gelişiminin başında diyebiliriz. Sektördeki kişi başı harcama yaklaşık 2.5 dolarlar civarında. Avrupa ortalaması ise 30 doların üzerinde. Bize daha yakın olan Doğu Avrupa ülkelerinde bu rakam yaklaşık 10 dolar. Böyle bakıldığında Türkiye’de çok büyük bir potansiyel olduğunu görüyoruz. Sektör yılda yaklaşık yüzde 10-15 büyüyor” ifadelerini kullandı.
#Türkiye
#Özarslan Tangün
5 yıl önce