|

Kuzey Şehir’in ilk sakinleri belli oldu

TOKİ’nin Gaziantep’te inşaatına başladığı Kuzey Şehir’de 49 konuttan oluşan ilk bölüm kuraları çekildi. Konutlar için 14 bin 378 başvuru yapıldı. TOKİ Başkanı Ergün Turan, ikinci bölüm için yeni başvuru almayacaklarını ve ismi çıkmayanların hak sahibi olacağını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/06/2018 Salı
Güncelleme: 00:37 - 5/06/2018 Salı
Yeni Şafak
49 konuttan oluşan ilk bölüm kuraları çekildi. Konutlar için 14 bin 378 başvuru yapıldı.
49 konuttan oluşan ilk bölüm kuraları çekildi. Konutlar için 14 bin 378 başvuru yapıldı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından dünyada bir ilk olacak şekilde hayata geçirilen 50 bin konutluk Gaziantep Kuzey Şehir Projesi'nin ilk bölümünde yer alan ve mayıs ayında satışa çıkarılan 749 konutluk 2. Etap'ın kuraları çekildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında inşa edilen 749 konuta, 549'u engelli, bin 579'u emekli olmak üzere toplamda 14 bin 378 başvuru yapıldı. Başvuru rakamı, satışa çıkarılan konut sayısının 20 katına yaklaştı. İlk bölümde yer alan konutların kura çekimi, TOKİ Başkanı Ergün Turan, Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanı Fatma Şahin ve konutlara başvuran ailelerin katılımıyla Şahinbey Kapalı Spor Salonu'nda düzenlendi.

AVRUPA ÖLÇEĞİNDE

Törende konuşan Turan, "Kuzey Şehir Projesi, tek bir proje olarak üstlendiğimiz ve üzerinde çalıştığımız en büyük projelerden biridir. Türkiye ölçeğinde olduğu kadar Avrupa ölçeğinde de büyük bir projedir. Ülkemizin mimarlık ve mühendislik ve planlama dünyası açısından da birçok ilkleri barındırmaktadır. Gaziantep Kuzey Şehir, bu büyüklükte bir sosyal konut alanında, uygulaması tek seferde geliştirilen ilk ve en büyük yerleşim olma özelliği taşıyor" dedi. Turan, idare olarak planlama ve projelendirme çalışmalarına "aktif katılımcılık" odaklı yeni bir bakış açısı getirdiklerini söyledi.


İKİNCİ ŞANS MÜJDESİ

Satışa sunulan konutların 299’unun 2+1, 176’sının 3+1 ve 274’ünün ise 4+1 planında inşa edildiğini aktaran Turan, proje kapsamında 8,5 milyon metrekare alan üzerinde yaklaşık 200-250 bin kişinin ikamet edeceği 50 bin konutluk yeni bir şehir planladıklarını vurguladı. Turan, “Kurada ismi çıkmayanlar üzülmesin. İnşaatı devam eden ikinci etapta yeni talep toplamayacağız. Kurada ismi çıkmayanlar ikinci etapta tekrar kuraya katılabilecek” dedi.

  • TAKSİTLER 454 TL’DEN BAŞLIYOR
  • Konutların 299 adedi brüt 94-99 metrekare, 176 adedi brüt 120-168 metrekare, 274 adedi de brüt 184-210 metrekare. Konutların fiyatları 109 bin lira ile 294 bin lira arasında değişiyor. Taksitler de 454 liradan başlıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, proje için viyadüklerin, kavşakların hızlı bir şekilde inşa edildiğini belirterek, ulaşımın çok hızlı olacağını söyledi. TOKİ ile çok güzel bir iş birliği içerisinde olduklarını dile getiren Şahin, AK Partili milletvekillerinin yoğun çaba sarfettiğini söyledi.

Kura çekiminde duygu dolu anlar

Konuşmalardan sonra 749 konutluk 2. Etap için kuralar çekildi. Kura çekimine binlerce aile katıldı. Kurada ismi çıkan aileler sevinçten gözyaşı dökerek birbirlerine sarıldı. İsmi çıkmayan ailelerin ise duygulandıkları görüldü. Kendilerine konut çıkan aileler, yıllardır kiracı olduklarını belirterek, kurada isimlerinin çıkmasının kendileri için sürpriz olduğunu, çok sevindiklerini kaydetti. Aileler, “Allah TOKİ’den razı olsun. Hayatımızın büyük kısmını kiralarda geçirdik. Artık bizim de kendimize ait bir evimiz olacak” dedi.

#Gaziantep
#Kuzey Şehir
6 yıl önce