|

Mahallede indirim havası

Tarım Kredi Kooperatif marketlerindeki indirim, mahallelerde indirim havası estiriyor. Sokak aralarındaki küçük zincir marketler de indirime gitti. Vatandaşlar memnun.

Ayşe Mine Alioğlu
02:38 - 18/08/2022 Perşembe
Güncelleme: 02:41 - 18/08/2022 Perşembe
Yeni Şafak
İstanbul
İstanbul

30'dan fazla temel ihtiyaç ürününde yüzde 10 ila yüzde 30 arasında indirime giden Tarım Kredi Kooperatif (TKK) Marketlerindeki hareketlilik dün de sürdü. Sepetini indirimli ürünlerle dolduran vatandaşlar marketlerde yoğunluk oluşturdu. Ülke genelindeki zincir marketler indirimi sessizce izlerken küçük zincir marketler ve mahalle marketleri ise fiyatları geri çekmeye başladı.

EN ÇOK MEYVE-SEBZE İNDİ

  • Başakşehir, Fatih, Zeytinburnu ve Bağcılar'daki mahalle marketleri kapılarına indirim pankartları astı. Yeni Şafak’ın gezdiği marketlerde daha önce kilosu 35 lirayı bulan kurufasulyenin 29 liraya, kilosu 70 lira olan çayın 62 liraya, kilosu 13 lira olan unun 11 liraya, 180 lira olan 5 litrelik ayçiçek yağının 165 lira seviyelerine gerilediği görüldü. İndirimler daha çok manav reyonlarında kendini gösterdi. Karpuzun kilosu 2,5, domatesin kilosu 6, patates ve soğanın kilosu 7-8 liraya geriledi.

POŞETİ DOLDURDUM

Fatih’te alışveriş yapmaya gelen Zekiye Yılmaz, “Normalde önce pazara sonra markete gidip fiyatları karşılaştırırım. Şimdi pazardan geldim, fiyatlar düşmüş” dedi. Önceden pahalılıktan alışveriş yapmaya çıkamadığını söyleyen Lütfiye Erşahin de “Ben bu kadar indirim beklemiyordum. Biber salçası yapıyorum, biber alamamıştım. Nohuttan fasulyeye poşeti doldurdum. Daha da düşeceği söyleniyor. Mutluyum” dedi.

Fiyatlar daha da düşecek

  • Fındıkzade’de market işleten Mehmet Yılmaz şunları söyledi: “Biz hiçbir zaman kafamıza göre zam yapmadık. Yavaş yavaş indirim geliyor. Fiyatlarda daha önce dövizden dolayı çok oynama olurdu, bir süredir oynama yok ama şimdi düştü. Kendi aramızda konuşuyoruz, yüzde 40 indirim yapabiliriz.”

#​Tarım Kredi Kooperatif
2 yıl önce