|

Motora bağlı vergi sistemi değişmeli

Pandemiyle çevre hassasiyetinin arttığını söyleyen Toyota Türkiye Pazarlama CEO’su Ali Haydar Bozkurt, hibrit motorların teşviki getirilmesi gerektiğini vurguladı. Bozkurt, “Avrupa ve ABD incelenip, bizi motor hacimleriyle kısıtlamayacak yeni bir vergi yapısına ulaşılabilir” dedi.

Şuaiyp Alabay
00:00 - 30/11/2020 Pazartesi
Güncelleme: 06:59 - 30/11/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
Pandemi sonrasında insanların özel araç kullanma isteği ve ihtiyacı doğdu.
Pandemi sonrasında insanların özel araç kullanma isteği ve ihtiyacı doğdu.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, Türkiye pazarına sunulan Yeni Yaris ile ilgili online lansmanda yaptığı konuşmada, otomotiv sektöründeki satışlarda bu yıl 800 binli adetlerin konuşulduğunun altını çizdi.

PAZAR ÜRETİM OLURSA 800 BİN ADEDİ GEÇER

  • Pandemi sonrasında insanların özel araç kullanma isteği ve ihtiyacının doğduğuna dikkati çeken Bozkurt, şunları kaydetti:
    “Şu anda potansiyel 800 binin üzerini gösteriyor. Ancak her şeyin üretime bağlı olduğunu da unutmamak gerekiyor. Tedarik eğer yetişirse bu sene pazar 800 bini geçebilir. 750 binin altına düşeceğini zannetmiyoruz. Tabi üretim pandemiye bağlı olarak durma noktasına gelmez ise.”

YENİ VERGİ SİSTEMİ ŞART

Bozkurt, pandemi döneminde çevreye zarar vermeyen araçların büyük önem kazandığını ve ayrı bir değer oluşturduğunu vurgulayarak,
“Bir teşvik söz konusu olursa o zaman hibrit modellerin satışları da hızlanacaktır. Genel anlamıyla vergi sisteminin artık yeni teknolojileri anlatan bir sistemle değiştirilmesi gerektiğini söylüyoruz. Avrupa’da, ABD’de uygulanan sistemler incelenip; günümüzün teknolojilerini teşvik eden, bu teknolojilerin önünü açacak, bizi motor hacimleriyle kısıtlamayacak yeni bir vergi yapısına ulaşılabilir”
diye konuştu.

DİZEL SATIŞLARI CAN ÇEKİŞİYOR

  • Bozkurt, Toyota olarak ürünlerinin özellikleri sebebiyle pozitif ayrışmaya başlayan bir marka olduklarını belirterek,
    “Dünyaya ve Avrupa’ya baktığınızda; emisyon normlarıyla ilgili yeni düzenlemeler geldi. Dizeller artık bitti. 2018 senesinde Türkiye’de ilk biz bıraktık dizel satışını. Bugün bakın dizel satışları yüzde 40’lara geriledi ki yüzde 75’lerin altına inmezdi. Avrupa’da bugün toplam satışlarda yüzde 27’lere düşmüş durumda”
    değerlendirmesinde bulundu.
#Motor
#vergi sistemi
3 yıl önce