|

Müteahhitler rotayı Balkanlar’a çevirdi

Müteahhitler, rotayı Balkan ülkelerine çevirdi. Türk girişimcilerinin yurt dışında tekstilden sanayiye, turizmden inşaata yaptığı yatırım haberlerine son olarak Setup İnşaat’ın Sırbistan’daki yatırımı eklendi. Şirket, Belgrad’a 155 milyon avro yatırımla 754 konutlu ilk Türk imzalı projesini yapacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/03/2018 Salı
Güncelleme: 01:06 - 13/03/2018 Salı
Yeni Şafak
Türk müteahhitlerin ilgisini Balkan ülkelerine çevirdi.
Türk müteahhitlerin ilgisini Balkan ülkelerine çevirdi.

Yatırım fırsatları ve daha yüksek kar marjı Türk müteahhitlerin ilgisini Balkan ülkelerine çevirdi. Son dönemde tekstilden, sanayiye, turizmden inşaata birçok alanda yeni yatırım haberleri arttı. Balkanlar’daki son yatırım haberi Setup İnşaat’tan geldi. Şirket, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da ilk etabı 50 milyon avro, toplamı ise 155 milyon avroluk yatırıma start verdi. Sky Garden ismiyle yükselecek olan karma projede 754 konut ve 31 ticari birim olacak. 10 katlı 3 blokta 1+1 konutlar 42 ila 65 metrekare, 2+1 konutlar ise 75 ila 85 metrekare arasında olacak. Haziran 2018’de Sırbistan’da satışa sunulması hedeflenen projede, konutların fiyatı ise 75 bin avrodan başlayacak.

BLOKLARDAN BİRİ FERRE İMZALI

Umut Ekşi, Gianfranco Ferre L.L.C markasının ilk gayrimenkul projesini de hayata geçirdiklerini vurguladı. Ekşi, “Bloklardan biri Ferre imzalı olacak. Ferre Rezidans, Ferre’nin tasarımcıları tarafından tasarlanacak. Tasarımcılar, özel seramik, duvar kağıdı gibi dekoratif tamamlayıcılar ile ürünleri üretecek” bilgisini verdi. Ferre Rezidansta dairelerin metrekaresi 3 bin 500 avrodan başlıyor.


İŞÇİ VE MALZEME TÜRKİYE’DEN

Setup Yatırım Eş Başkanı Umut Ekşi, inşaat malzemelerinin çoğunu Türkiye’den temin edeceklerini söyledi. İşçileri de Türkiye’den Sırbistan’a getireceklerini belirten Ekşi, “Yurt dışında gerçekleştireceğimiz bu proje ile hem ülkemizin ekonomisine hem de istihdamına katkı sağlayacağız. Sky Garden projesini inşa ederken yatırım tutarının 100 milyon avrosunu ihracata ayıracağız. Sırbistan, dünyada en fazla yatırım yapılan ülkelerden biri. Sky Garden projemiz de New Belgrad bölgesindeki en büyük projelerden biri olacak. Projeye şimdiden çok yüksek ilgi var. Ön satış yapıp peşinat aldığımız müşteriler var” dedi. Şirketin bir diğer eş başkanı Gökhan Tosun da şirketin 2018 yılı için 480 milyon dolarlık yatırım potansiyeli olduğunu, yatırımları yurt içinde ve yurt dışında artırarak devam ettireceklerini söyledi.


SIRADA YENİ YATIRIMLAR VAR

Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Türklerin bölgede 100 milyon dolar civarında yatırımı olduğunu aktardı. Projenin bir Türk olarak kendisini de heyecanlandırdığını belirten Bilgiç, “Sırbistan yatırımcıları teşvik ediyor. Türkler açısından bir cazibe merkezi. İstanbul’a Adana ve Antalya’ya gelir gibi gelinebiliyor. Burada 15 bin Sırp’a iş veriyoruz. Henüz inşaata başlamamış 4-5 Türk firması da var. Tekstilde ise 10’a yakın büyük firma var. Yakında 1000 kişiye istihdam sağlayacak bir fabrika açılacak. Sırbistan ve Türkiye imajı karşılıklı olarak olumluya dönüştürülüyor” dedi.

#Müteahhit
#Balkanlar
6 yıl önce