|

Orka Banyo yatırımdan vazgeçmedi: Pandemide ciro yüzde 40 arttı

Zorlu salgın sürecine rağmen yatırımlarını sürdüren Orka Banyo, üretim kapasitesini yüzde 40 artırırken, yıl sonunda 185 milyon TL’lik ciro ile yüzde 48 büyüme hedefliyor. Orka Banyo Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz, 5 yıllık projeksiyonda cirolarını 5’e katlayarak, 500 milyon TL’ye çıkarmayı planladıklarını belirtti.

Burak Karaca
00:00 - 13/09/2021 Pazartesi
Güncelleme: 05:47 - 13/09/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Banyo mobilyası sektöründe 30 yılı geride bırakan Orka Banyo, pandemi döneminde yaptığı ciddi yatırımlarla üretim ve sektördeki gücünü artırdı. Yıllık 750 bin modül banyo mobilyası üretimi gerçekleştiren marka; depo, lojistik, makine ve üretim parkurlarına 45 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdi. Yapılan yatırımla üretim kapasitesini yüzde 40 oranında artıran şirket, 2021 yılında 185 milyon TL’lik ciro ile yüzde 48 büyüme hedefliyor. Marka, 5 yıllık projeksiyonda cirosunu 5 kat artırarak, 500 milyon TL’ye çıkarmayı hedefliyor.


YATIRIM ADIMLARI DEVAM EDECEK

  • Her yıl cirolarının yüzde 10’unu yatırıma dönüştürdüklerini dile getiren Orka Banyo Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz, “Pandemi sürecinde gerçekleştirdiğimiz bu yatırımlarla pazardaki gücümüzü bir kez daha ortaya koyduk. Bu süreç bize üretim alt yapısı güçlü ve kaliteli üretim yapan firmaların her koşulda büyümeye devam ettiğini gösterdi. Genel olarak bakıldığında tüm sektörlerde üretim gücü olan firmalar büyümeye devam etti. Biz de banyo mobilyası sektöründe dünyada sayılı firmalardan biriyiz” dedi.

ARTAN TALEP ÜRETİME YANSIDI

Pandemi süreci ile dünyada üretim ve tüketim dengeleri de değişti. Özellikle üretimde Avrupa’nın üretimlerinin durma noktasına gelmesi, tedarik pazarlarının değişmesi ile Türkiye’ye ilgi arttı. Pandemi dönemi ve sonrasında Avrupa pazarlarından talep yoğunluğu ile karşılaşan marka 2021 yılı ihracat hedefini büyüttü. Orka Banyo, yıl sonunda üretiminin yüzde 50’sini ihraç etmeyi hedefliyor. 84 ülkeye ihracat gerçekleştiren şirket, toplam ihracatının yüzde 65’ini Avrupa’ya, yüzde 12’sini Orta Doğu’ya, yüzde 13’ünü Afrika’ya, yüzde 8’ini Asya pazarına gerçekleştiriyor.


Satış gelirinin %3'ü AR-GE’ye ayrılıyor

  • Hedeflediği pazarlar doğrultusunda kapasite yatırımları gerçekleştiren Orka Banyo, 2022 yılında ihracat gerçekleştirdiği ülke sayısını 100’e çıkarmayı, mevcut pazarlarda hacmini, pazar payını artırmayı hedefliyor. Banyo mobilyaları alanında uzmanlaşmış marka olarak hizmet verdiklerini ve globalleşme hedefiyle hareket ettiklerini belirten ORKA Banyo Genel Müdürü Nalan Yılmaz, “Ciromuzun yüzde 3’ünü AR-GE’ye ayırıyoruz. Sadece yeni ürün geliştirmiyor, satış sonrası hizmet yaklaşımlarımız ve müşteri memnuniyeti ile sektörde fark yaratıyoruz” dedi.
#Orka Banyo
#Ömer Yılmaz
#Nalan Yılmaz
3 yıl önce