|

Salgın sektörü etkilemez

Çin’de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs’ün Türkiye’nin turizm hedeflerine yönelik etkisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çinli turist sayısının Türkiye’nin turizm kapasitesinde oranının büyük olmadığını söyledi.

Yasemin Asan
04:00 - 30/01/2020 Perşembe
Güncelleme: 00:35 - 30/01/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Ersoy, “Geçen sene 450 bine yakın Çinli turist vardı. Bu sene de büyük bir büyüme bekliyorduk.Türkiye’nin genel turist profilinde bu çok etkili bir sayı değil. Olgunlaştıkça gelişim gösterdikçe adım adım izliyoruz. Türkiye 2019 yılında 52 milyondan fazla turist ağırlayarak,34 milyar dolar gelir elde edecek. Çinle sınırlı kalan ilgili virüs salgını Türkiye’nin turizmini olumsuz etkilemez” şeklinde konuştu.


OLUMSUZ ALGI
ZARAR VERİR
  • Koronavirüs ile ilgili turizmin algı yönetimi olduğunu belirten Ersoy, “Doğru yönetemezsek bunu başka Türk ekonomisi olmak üzere turizm sektörü olumsuz etkilenir. Yurt dışında yanlış algı yaratırsak turizme ciddi zarar veririz” ifadesini kullandı. Türkiye’de koronavirüse rastlanması durumunda alternatif eylem planlarını devreye sokacaklarını kaydeden Ersoy, “Alternatif eylem planlarımız var. Koronavirüsün 14 gün süresi var, bunu doldurmadan dünya sağlık örgütünün yapacağı açıklama netleşmeden eylem planına geçmek doğru olmaz” dedi.
#Mehmet Nuri Ersoy
#Çin
#Virüs
#Korona
#Salgın
4 yıl önce