|

Sanal parayla büyük ticaret

Dijital varlıkların ödeme aracı olarak kullanılması için Coiny’i kuran girişimci Ayberk Kuday, dijital varlık borsasını da hayata geçirdi. Türkiye’de 150 bin kişinin sanal para ticaret yaptığını belirten Kuday, bu pazarın %10’una ulaşmak istiyor.

Arzu Kurum
04:00 - 16/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 11:14 - 16/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Dünyada bir hayli hızlı esen kripto para rüzgarına geçtiğimiz yıl Türk yatırımcısı da dahil olmuş, Türkiye’de kurulan ve iç pazarda işlem gören yerli kripto para zeminlerinin aylık hacmi 360 milyon dolara kadar ulaşmıştı. Alanı fırsat olarak gören girişimci Ayberk Kuday, dijital varlıkların alım-satımı, depolanması, yönetilmesi ve ödeme aracı olarak kullanılabilmesi için hızlı ve güvenilir ürünler üreten Coiny şirketini kurmuş.


YOĞUN İLGİ YÖNLENDİRDİ

  • 2017 kışında başta bitcoin olmak üzere tüm dijital varlıklara ilginin artmasıyla alana yöneldiklerini belirten Ayberk Kuday, “Kullanıcıların dijital varlıklarla rahatlıkla işlem yapabileceği bir platform oluşturmak için yola çıktık. Ekip olarak yazılımımızı kendimiz geliştirdik, bu anlamda yüzde 100 yerliyiz” bilgisini paylaştı. Kuday, şirketlerinin işlevini ise şu şekilde özetledi: “Dijital varlık cüzdanı olan Coiny Wallet ve dijital varlık ticaretinin en hızlı, en kolay ve en güvenilir yolu olan Coiny Pro dijital varlık borsası ile yeni nesil bir ekonomi platformu olarak hizmet veriyoruz. Her şeyi mobil üzerinden yapan ilk ve tek uygulama olan Coiny olarak borsamızı 2018 Ağustos ayında kurduk ve hedeflediğimiz kullanıcı sayısına kısa sürede ulaştık. 2019 planımız bu kullanıcı sayısını hem büyütmek hem de bölgede önemli bir varlık gösterecek şekilde adımlarımızı atmak olacak.” Kullanıcıların hesaplarını doğruladıktan sonra hemen ticarete başladığını söyleyen Kuday, “Kullanıcılarımıza standart al-sat emirleri dışında kendilerini koruyacak önlemler ve modern grafiklerle daha gelişmiş bir şekilde dijital varlık ticareti fırsatı sunuyoruz. Platformumuzda TL ile ticaret yaptırıyoruz” ifadelerini kullandı.

HEDEF 15 BİN KİŞİ

Kuday, şu an sistemlerini aktif olarak kullanan binin üzerinde kullanıcıları olduğunu belirterek, “Türkiye’de aktif olarak 100-150 bin kişi bu alanda ticaret yapıyor. İlk aşamada 15 bin kullanıcıya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Kuday, yurt dışında örneklerini gördükleri Custody, Commerce gibi dijital varlık ürünlerini hayata geçirmek istediklerini belirterek, “Önümüzdeki günlerde Coiny Wallet uygulamasına yeni tokenlar ekleyeceğiz. Ayrıca hem Coiny Pro hem de Coiny Wallet uygulamamız için kullanıcıları koruyacak ek güvenlik önlemlerini de hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

SATIŞ BASKISI VAR

2018 başında tüm zamanların rekorunu kıran dijital varlıkların yılın ortasından itibaren çok fazla düşüş yaşasa da dijital varlık almak isteyen kullanıcı sayısının sürekli arttığını kaydeden Kuday, şunları söyledi“Şu an bir bitcoin 3 bin dolarlara kadar düşmüş durumda geçen yıl bu rakam 20 bin dolarları görmüştü. Şu an dijital para piyasalarında yoğun bir satış baskısı var. Pek çok yatırımcı yıl boyunca yaşadığı kayıpların daha fazla yükselmemesi için tüm portföyünü satıp piyasadan çıkıyor.”

  • GELECEĞİN PARA BİRİMİ
  • “İyi bir araştırma, risk yönetimi, doğru portföy dağılımı yapılırsa, piyasaların yaşadığı yoğun düşüş piyasadan sağlanabilecek kar oranını artırabilir” diyen Kunday, “Yatırımcılar açısından baktığımızda dijital para birimlerinden bir tanesinin geleceğin para birimi olacağına inanıyoruz. Bu anlamda yatırımcıların 2019’da da dijital paralara yatırım yapmaya devam etmeleri gerektiğini düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.


#​Dijital varlık
#SabaliPara
#Coiny
#Ayberk Kuday
5 yıl önce