|

Sektörde yeterlilik şart

Üretimde azalma olduğunu ancak konut satışlarında düşme yaşanmadığını belirten Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, sektörde yeterlilik şartına dikkat çekti. Bu yılın eleme yılı olacağını belirten Yılmaz, “Alıcıyı yanıltan firmalar elendikten sonra sektörde yeni bir sıçrama yaşanacak. Yabancı satışlarında da artış olacak” dedi.

Mine Açar
04:00 - 5/10/2018 Cuma
Güncelleme: 01:38 - 5/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, sektörde yeterlilik şartına dikkat çekti.
Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, sektörde yeterlilik şartına dikkat çekti.

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Türkiye’de gayrimenkul sektöründe yeterlilik şartlarının oluşturulması gerektiğini söyledi. Yılmaz, “Mağduriyetlerin de önüne geçmek için yeterlilik şartlarının acilen düzenlenmesine ihtiyacımız var. Yeterliliği olanlar projelerini teslim ediyor. Biz 2,5 yılda 4 bin 600 konut teslim ettik. 2019’da da Teras Kule ve Validebağ’ı teslim edeceğiz. Keza Nişantaşı, Çekmeköy, Beykoz, Pendik arazilerimizle ilgili de proje ve plan çalışmalarımız devam ediyor. 2019’a yetiştiririz gibi. 700 bin metrekare arazi stoğumuz var. 2019’da bunları arz etmeye başlayacağız” dedi.

Yılmaz, 2018-2019'un sektörde eleme yılı olacağına da dikkat çekti. Sektörde işi bilmeyen ve alıcıyı yanlış beyanlarla aldatan kişiler olduğunu dile getiren Yılmaz, bu tür şirketlerin ayıklanmasıyla sektörün ivme kazanacağını söyledi.

Üretim azaldı ama konut satışı düşmedi

Türkiye'de işini iyi yapan markalı konut projelerinin bu yıl bir miktar üretimi düşürdüğünü dile getiren Yılmaz, “2001’de konutta daralma olmuştu, üretimde de olmuştu. 2003’te tekrar patladı. Şu anda üretimde daralma var ama talepte yok. Bu sene satışta geçen seneyi yakalıyoruz. Bu önemli. Buna bir de yabancı etkisini eklediğimizde yeni bir rekor şaşırtıcı olmaz. Türkiye’de kur dolayısıyla yabancı Türkiye’yi keşfetti. 2017’de yabancıya 4,6 milyar dolarlık satış yapılmıştı. Rakam bu sene 5 milyari geçer ancak 7 yılda 30 milyar dolar gibi bir rakami yakalayabiliriz. Biz de yurt dışında ofisler açmaya hazırlanıyoruz. Konut almak isteyenler taleplerini ötelemesin. Cumhuriyet tarihinde böyle bir fırsat bir daha kolay kolay gelmez” dedi.


İstMarina’nın tamamı satıldı

Şirket, arazisini 5 yıl önce Emlak Konut GYO’dan aldıktan 1,5 yıl sonra başladığı istMarina’nın satışını da tamamladı. Yılmaz, “Dünya birinciliği ödülleri bulunan bu projenin bu büyüklükte benzeri en az 10 yıl zor yapılır. Burada 2 bin 500 kişi çalıştı. Teslimlerin yüzde 30’unu yaptık. AVM’si de Anadolu yakasının en büyüklerinden biri. Yüzde 95’i tamamen dolu, yüzde 5’i tarihi alan olduğu için iç dekorasyon tasarımları yapılıyor. 2 aya kadar açılacak. AVM’de hedefimiz yıllık 1 milyar liranın üzerinde ciro. Şu an için aylık 700 bin olan ziyaretçi sayımızı da önümüzdeki 2 yıl içinde yıllık 15 milyon kişiye çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

  • Dap İzmir’de satış hızlı
  • Dap İzmir’e 2017 son çeyrekte başlayan şirket burada zemin çalışmalarını bitirdi. Ziya Yılmaz, “Temelleri atıyoruz. Seneye 8. ayda kabayı bitirmiş olacağız. Yüzde 77’sini sattık. İzmir bizi çok mutlu etti. Orada araziler aldık ve şimdi onların da plan proje çalışmalrını hızla yapıyoruz” bilgisini verdi.
#İzmir
#Dap Holding
#Ziya Yılmaz
6 yıl önce