|

Sıcak, klimacıları ferahlattı

Airfel Pazarlama Müdürü Esen Atılgan, "Satışlarımızı 2-2.5 kat arttırarak gelişiyoruz" dedi. Airfel'in kampanyasında ünlü bilardo şampiyonu Semih Saygıner rol aldı.

Yeni Şafak
00:00 - 8/06/2005 Çarşamba
Güncelleme: 15:27 - 3/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

  • Yılmaz YILDIZ / İSTANBUL


    Soğutma ve ısı sektöründe Airfel markasıyla önemli bir pazar payı elde eden Sanko Holding, İzmit Hendek'te kurduğu dev fabrikalarla sektörde liderliğe oynuyor. Airfel Pazarlama Müdürü Esen Atılgan, Hendek'teki tesislerde bu ay sonunda panel radyatör üretimine geçileceğini, daha sonra da kombi ve klima üretimine başlanacağını bildirdi.
    Hedef Avrupa pazarı

    Airfel'le Türkiye pazarında 3'üncü sırada yer aldıklarını belirten Atılgan, yeni üretim tesisleriyle ısıtma sektöründe de liderliğe oynayacaklarını ifade etti. Sanko'nun, 1.5 milyar dolar cirolu bir holding olduğunu ve bünyesindeki 40 firmada 12 bin kişinin çalıştığını anlatan Atılgan, "Hedef sadece Türkiye pazarında değil, tüm Avrupa'da satılabilmek, tanınabilmek. Çok büyük distribütörlerimiz var. Heier markası Çin'in dünyanın en önde gelen dev üreticilerinden biri. İsviçre'nin ünlü firması Hover'le de bir anlaşma imzaladık" diye konuştu.

    Klima lüks değil
    Son yıllarda üretimin artması ve yoğun rekabet nedeniyle klimanın lüks bir tüketim aracı olmaktan çıktığını ifade eden Atılgan, "Herkes ürün portföyünü genişlettiği için çok büyük bir pazar açıldı. Airfel, pazarda yaklaşık yüzde 17'lik oranla 3'üncü sırada bulunuyor. Bu çok çok büyük bir başarı. Çok iyi bir satış grafiği var. Satışlarımızı 2-2.5 kat arttırarak gelişiyoruz. Nasa'dan aldığımız bilgilerle son 200 yılın en sıcak yazı geliyor şeklinde bir haber niteliğinde reklamlarımız vardı. Bu bilgi sayesinde satışlarımız daha patladı" dedi.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce