|

Suudi Arabistan’la yatırım zirvesi

Türkiye’nin en fazla ihracat yaptığı 20’nci ülke konumuna gelen Suudi Arabistan ile yatırım başta olmak üzere ekonomik ilişkilerin artırılması hedefleniyor. İstanbul'daki zirveye 122 Suudi firması katılacak.

Ali Kürşat Büyükada
04:00 - 14/02/2024 Çarşamba
Güncelleme: 01:11 - 14/02/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Körfez ülkeleri ile olan ticaret hacmini artırmak için temaslarını artıran Türkiye Suudi Arabistan’dan iş insanlarını misafir edecek. İstanbul’da bir araya gelecek iki ülkenin bakanları ve özel sektör temsilcileri yapılan yatırımların artırılması ve yeni yatırımları konuşacak. .

HER SEKTÖRDEN İŞ BİRLİĞİ FIRSATI

Bankacılıktan turizme, havacılıktan madenciliğe kadar birçok alanda görüşmeler yapılacak Türkiye’nin ev sahipliğinde yapılacak olan toplantı 16 Şubat’ta gerçekleştirilecek. Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım, Turizm ve İş Forumu'na Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Khalid A. Al Falih ve Turizm Bakanı Ahmed Bin Aqil Al-Khateeb de katılacak. Hem bakanlar düzeyinde hem de özel sektör temsilcileri ile yapılacak görüşmelerin ardından mutabakat zaptı imzalanması da bekleniyor. Suudi Arabistan’dan gelecek olan 122 firmanın arasında ülkenin en büyük şirketleri de yer alacak. Saudi Aramco, Saudi National Bank, Riyad Bank, Saudi Airlines ve Suudi Arabistan liginin isim sponsoru ROSHN Real Estate firması da bulunuyor. Ayrıca Suudi yetkililere Türkiye’deki yatırımların artırması için kamu - özel iş birliği (KÖİ) modeli ve İstanbul Finans Merkezi hakkında bilgilendirmeler yapılacak.

TEKNOLOJİ VE ALT YAPI ÖNEMLİ GÜNDEM

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında halihazırda görüşmeleri devam dijital dönüşüm, yapay zekâ, altyapı, akıllı şehir, gayrimenkul geliştirme ve inşaat alanlarında somut adımların atılması bekleniyor. Bölgede bugüne kadar 25 milyar dolar değerinde 390 inşaat projesini üstlenen Türkiye’nin inşaat sektörü için de toplantı sonrası yeni kapıların açılacağı öngörülüyor.



#Ticaret
#Suudi Arabistan
#Ekonomi
3 ay önce