|

Suudi iş adamından Fethiye’ye dev yatırım

Suudi Arabistanlı iş adamı Sulaiman Al Muhaıdib, Fethiye'de 500 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor.

Yeni Şafak
15:56 - 29/04/2016 Cuma
Güncelleme: 16:08 - 29/04/2016 Cuma
IHA

Türkiye'ye yaklaşık 1 milyar dolarlık gayrimenkul ve enerji yatırımı yapan Suudi Arabistanlı iş adamı Sulaiman Al Muhaıdib, Fethiye'de Ölüdeniz ve çevresine 500 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor.


Fethiyeli emlakçı Yunus Önder'in daveti üzerine beraberinde eşi Ameerah Al Muhaıdib ve Ali Ağaoğlu'nun Uluslararası Yatırım Başkanı Halil İbrahim Demirhan ile birlikte Fethiye'ye gelen Sulaiman Al Muhaidib, Kayaköy ve Ölüdeniz'i gezdi. Özel uçakla geldiği Dalaman Havaalanı'nda Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek tarafından karşılanan Sulaiman Al Muhaıdib, Belceğiz Plajıs'nda kumsalda yürüyüş yaptı. Eşi cep telefonuyla fotoğraf çeken Al Muhaidib'in gezintisi sırasında paraşütçüler gökyüzünde Suudi Arabistan bayrağıyla atlayış gerçekleştirdi.


“TÜRKİYE BİZİM ÜLKEMİZDİR"

Sulaiman Al Muhaıdib, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ölüdeniz çok güzel. Ölüdeniz ve Kayaköy hayal edilen bir şehir gibi. Burada tarihi yerleri gezdik çok güzeldi. Türk insanının misafirperverliğinden inanılmaz derece etkilendim. Türk kardeşlerimizi seviyoruz. Türkiye bizim ülkemizdir. Türkiye'ye sık sık büyük yatırımlar yapıyoruz. Türk hükümetinin de güzel çalışmalarından dolayı mutluyuz" ifadelerini kullandı.


Dubai merkezli Orient Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Demirhan ise, “Ülkemizde güzel şeyler olacak. Türkiye cennet bir ülkedir. Ülkemiz için canımızı veririz. Ülkemizi Dünya'nın en iyi ülkesi yapmak için mücadele ediyoruz. Türkiye'deki tüm insanlarımız kardeştir. Ülkemizdeki tüm insanlarımızı seviyoruz. Sulaiman Al Muhaidib Türkiye'ye çok önemli yatırımlar yapmıştır. Bölgeye de yapmak istiyor. Burayı çok sevdi" dedi.


Suudi iş adamı Al Muhaidib'i Fethiye'de ağırlayan emlakçı Yunus Önder de, şunları söyledi:


"Al Muhadip, bölgemizde yatırıp yapmak maksadıyla inceleme gezisinde bulunuyor. Bugün Ölüdenizli paraşütçüler, misafirimiz için Suudi Arabistan ve Türkiye'nin kardeşliğinin göstergesi olarak Suudi Arabistan bayrağı ile bir atlayış yaptı. Bu bayrağı kendisine hediye ediyorum. Al Muhadip Bey'in bölgemize gelmesi ve Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım gelmesini sağlayan dostluk elçisi Halil Demirhan'a da teşekkür ediyorum."

#Suudi Arabistan
#Fethiye
#Ölüdeniz
8 yıl önce