|

Taahhüt şirketleri dev projeler için yarışıyor

Dev projeler taahhüt şirketlerinin radarına girdi. 2023 hedefleri kapsamında projelerin toplam değerinin 100 milyar liraya ulaşması bekleniyor. İş hacminin taahhüt şirketlerinin iştahını kabarttığını belirten Orge Elektrik CEO’su Nevhan Gündüz, “Teklifler birbiriyle yarışıyor. Biz de şehir hastanelerinin elektriğine talibiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/12/2017 الأحد
Güncelleme: 00:57 - 3/12/2017 الأحد
Yeni Şafak
​Türkiye, 2023 hedeflerine adım adım yaklaşırken büyüklüğü 100 milyar lirayı bulan kamu ve özel sektör işbirliği ile Türkiye’de yürütülen projeler de iştah kabarttı.
​Türkiye, 2023 hedeflerine adım adım yaklaşırken büyüklüğü 100 milyar lirayı bulan kamu ve özel sektör işbirliği ile Türkiye’de yürütülen projeler de iştah kabarttı.

Türkiye, 2023 hedeflerine adım adım yaklaşırken büyüklüğü 100 milyar lirayı bulan kamu ve özel sektör işbirliği ile Türkiye’de yürütülen projeler de iştah kabarttı. İstanbul Finans Merkezi, yeni havalimanı ve şehir hastaneleri gibi birçok dev projeden iş kapmak isteyen taahhüt şirketleri adeta birbiriyle yarışır hale geldi. Birçok taahhüt şirketinin çantasında birden fazla teklif olduğunu belirten Orge Elektrik Taahhüt CEO’su Nevhan Gündüz, 100 milyar liraya ulaşması beklenen pastadan herkesin pay almak istediğini söyledi Tekliflerin birbiriyle yarıştığını belirten Gündüz, “Bu yarış kaliteyi ve daha iyisini yapma hırsını da beraberinde getiriyor. Başarıyla tamamlanan her taahhüt işi firmaya bir sonraki işi almada referans oluyor” bilgisini verdi.

Elektrik altyapısına talip

Toplam kapalı alan büyüklüğü 3.5 milyon metrekareyi aşan elektrik taahhüt işini bitirdiklerini belirten Gündüz, akıllı bina ve raylı sistem projeleriyle beraber ülke gündemindeki İstanbul dışı bölgesel sivil ve askeri havaalanı projelerine de odaklandıklarını kaydetti. Türkiye’deki şehir hastanelerinin elektrik taahhüt işlerinin anahtar teslimi yapılması için teklifler hazırladıklarına da vurgu yapan Gündüz, “Bu hastanelerin bir an önce hizmete alınması için biz de katkıda bulunmak istiyoruz” diye konuştu.


Alıcılar firmaları sorgulamalı

Bir bina ister mesken ister iş yeri olarak kullanılsın her durumda elektrik altyapısının çok önemli olduğuna dikkat çeken Gündüz, gayrimenkul alıcısının alım yapmadan önce taahhüt şirketlerini de sorgulaması gerektiğini söyledi. Günümüzde binaların akıllandığını ve akıllı binalarda elektrik aksamının daha da önem taşıdığını belirten Gündüz, “Alıcı inşaat firmasını sorguluyor ama taahhüt firmaları sorgulanmıyor" dedi.

Doğru seçim ölüm riskini azaltıyor

Gündüz, elektrik altyapısı doğru yapılmayan bir binada yangınların kaçınılmaz olduğuna vurgu yaptı. Gündüz, "Müteahhitler TSE 'li ürün kullanan firmaları tercih etmeli. Merdiven altı üretimle ihaleye girenlere iş verilmemeli. Yüksek standart maliyeti çok yükseltmez ama hayat kurtarır " şeklinde konuştu.

#Şirket
#Nevhan Gündüz
٪d سنوات قبل