|

Tarıma tam destek

Erzurum ve Erzincan Şeker Fabrikaları’nın yönetimi çiftçilerle bir araya gelip sektörün sorunlarını ele aldı. Toplantıya Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Albayrak Grubu yönetim kurulu üyeleri Mustafa Albayrak ve Muzaffer Albayrak, muhtarlar ile çiftçiler de katıldı. İki fabrikanın genel müdürlüğünü yürüten Necati Karavaizoğlu, “Bölgenin tarımla büyümesi için katkılarımızı artıracağız. Bu kapsamda 3 adet yeni firma kurduk” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 31/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 05:32 - 31/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Erzurum ve Erzincan Şeker Fabrikaları'nın yönetimi çiftçilerle bir araya geldi.
Erzurum ve Erzincan Şeker Fabrikaları'nın yönetimi çiftçilerle bir araya geldi.

Verimi artırmak ve sorunlara daha hızlı çözümler bulmak için kolları sıvayan Erzurum ve Erzincan Şeker Fabrikaları, çiftçi ile sanayiciyi bir araya getirdi. Bu kapsamda Erzurum ve Erzincan Şeker Fabrikaları yönetimi çiftçilere yönelik tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezai Ercişli, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Tarımsal Araştırma İl Müdürü Şerafettin Çakal, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Albayrak ve Muzaffer Albayrak, muhtarlar ve çiftçiler katılım sağladı. Erzurum ve Erzincan Şeker Fabrikası Genel Müdürü Necati Karavaizoğlu, açılış konuşmasında, “1954 yılında toplam 3600 ton/Gün kapasite ile kurulan ve günümüz itibarıyla 600 ton pancar işleme kapasitesi ile faaliyetine devam eden fabrikalar Temmuz 2018’de Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından grubumuza devredilmiştir” ifadelerini kullandı.

77 BİN TON KOTA

Her iki fabrikaya toplam 77 bin ton şeker kotası tahsis edildiğine vurgu yapan Karavaizoğlu, şöyle dedi: “Özelleştirme nedeniyle fabrikalarda yeterli sayıda bakım ve kontrol elemanının bulunmaması ve özelleştirmenin özellikle çiftçilerimiz üzerinde olumsuz etki oluşturmasına rağmen 2018 kampanya dönemimiz başarlı geçti. Kısa sürede çiftçilerle kaynaştık.”

YENİ FİRMALARLA KATKI

  • Bölgenin tarımla büyümesi için katkı vermeye devam ettiklerine de dikkat çeken Karavaizoğlu, bu kapsamda üç adet yeni firma kurduklarını, bunlardan 1. ve 2. Erzurum ve Erzincan lisanslı depoculuk, üçüncüsünün ise Mezra Ziraat A.Ş ile üretime ve üreticiye destek olduklarını söyledi. Toplantıda konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, Albayrak Grubunun bölgede hayvancılık konusunda da yatırım yapmasını talep etti.
#Erzurum
#Erzincan
#Şeker Fabrikaları
#Mehmet Sekmen
#Albayrak Grubu
#Mustafa Albayrak
#Muzaffer Albayrak
5 yıl önce