|

Tekstil kralı cezayı ödeyemezse hapse girecek

Temeli yarım asır kadar önce atılan ünlü tekstil markası Sabri Özel’in sahibi hapse girme riski ile karşı karşıya. Mahkeme, Özel’in piyasaya verdiği 3 çekin karşılıksız çıkması nedeni ile adli para cezası verdi. Sabri Özel, kesilen cezanın taksitlerinden birini dahi ödeyemezse, adli para cezası hapse çevrilecek.

Yeni Şafak
10:55 - 31/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:07 - 31/01/2018 Çarşamba
Diğer
Sabri Özel'in temeli 1969’da 10 metrekarelik bir atölyede atıldı.
Sabri Özel'in temeli 1969’da 10 metrekarelik bir atölyede atıldı.

Temeli 1969’da 10 metrekarelik bir atölyede atılan Sabri Özel’in Türkiye genelinde 60 kadar mağazası bulunuyordu. Ancak şirket iki yıl önce, girdiği mali krizi aşamayınca iflas ertelemeye başvurmuştu. Hürriyet'te yer alan habere göre iflas erteleme başvurularının da KHK ile yasaklanması ile şirket hacizlere karşı korumasız konuma geldi.

FABRİKASI DA KAPANDI

Sabri Özel’in mağazaları birer-birer kapanırken dev fabrikası ise kapandı. Faaliyetleri duran Sabri Özel’e karşı başlatılan icra takiplerinden birinde ise önemli bir gelişme yaşandığı anlaşıldı. Sabri Özel’e verdiği tekstil ürünlerine karşılık 100’er bin liralık 3 ayrı çek alan T.K., çeklerin karşılıksız çıkması nedeni ile bir yandan icra takibine geçerken diğer yandan da icra ceza mahkemesinde dava açtı.

BAŞVURU GERİ ÇEVRİLSİN

Alacaklı T. K.’nin avukatı Üzeyir Bilgin mahkemeye yaptığı başvuruda, Sabri Özel’in verdiği çeklerin karşılıksız çıktığına işaret ederek, cezalandırılmasını talep etti. Özel’in avukatı Büşra Tiryaki ise başvurunun reddine karar verilmesini istedi. İstanbul 22. İcra Ceza Mahkemesi 23 Ocak’ta yapılan ilk celsede kararını verdi.

BİR TAKSİT BİLE ÖDENMEZSE…

Mahkeme, Özel’in, ödenmeyen her bir çek için 500’er gün adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme, söz konusu cezayı günlüğü 20 TL’den toplam 295 bin 77 lira adli para cezasına çevirdi. Karara göre Özel, söz konusu cezayı 10 eşit taksit halinde ödeyebilecek. Karara göre, eğer taksitlerden biri dahi ödenmezse, paranın kalan kısmının tamamı tahsil edilecek, ödenmeyen adli para cezası ise doğrudan hapis cezasına çevrilecek. Bu karara karşı davalı tarafın İstanbul Bölge Adliye Mahkemesine istinaf başvurusu yapma hakkı bulunuyor.

#Sabri Özel
#İflas
#Karşılıksız çek
6 yıl önce