|

THY ve HAVAŞ İstanbul Yeni Havalimanı için anlaştı

THY ile TGS'deki ortağı HAVAŞ arasında, İstanbul Yeni Havalimanı için anlaştı. İYH'nin yanı sıra Türkiye'nin halihazırda hizmet veren diğer 7 havalimanında, 15 yıl yer hizmetleri sözleşmesi imzalanmasına karar verildi. THY tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan açıklamada, sözleşmenin İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılış tarihiyle başlayacağını bildirdi.

Yeni Şafak
16:53 - 8/06/2018 Friday
Güncelleme: 16:56 - 8/06/2018 Friday
AA
THY
THY

Türk Hava Yolları ( THY) ile Turkish Ground Services'deki (TGS) ortağı Havaalanları Yer Hizmetleri AŞ (HAVAŞ) arasında, İstanbul Yeni Havalimanı ve halihazırda faaliyet gösterilen Türkiye'deki diğer 7 havalimanında, 15 yıl yer hizmetleri sözleşmesi imzalanmasına karar verildiği bildirildi.

AA'nın aktardığına göre; THY tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan açıklamada THY'nin iştiraki olan TGS şirketindeki ortağı HAVAŞ ile mevcut ortaklığın devam ettirilmesine dair yapılan görüşmelerin sonuçladığı belirtildi.

Açıklamada, "Görüşmeler sonucunda; Ortaklığımız ve HAVAŞ'ın iştiraki olan bir yer hizmetleri şirketi arasında, hukuk ve rekabet kurallarına tabi olarak, İstanbul Yeni Havalimanında, ("İYH") ve halihazırda faaliyet gösterilen Türkiye'deki diğer 7 havalimanında, İYH'nin açılış tarihi itibarıyla başlamak üzere 5+5+5 yıl (15 yıl) yer hizmetleri sözleşmesi imzalanmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

#THY
#TGS
#Havataş
#İstanbul Yeni Havalimanı
6 years ago