|

Turizmci 10 günlük tatilde bayram etti

10 günlük bayram tatiliyle iyi bir sezon finali yapan turizmciler, şimdiden 2018’in hazırlıklarına başladı. Turizm tesislerinde yüzde 100’ü aşan doluluk oranlarına dikkat çeken sektör temsilcileri, hükümetin aldığı bu kararın ülke ekonomisine sağladığı büyük faydaya bakmak gerektiğini vurguluyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/09/2017 Salı
Güncelleme: 01:06 - 5/09/2017 Salı
Yeni Şafak
Sosyal medyada yapılan ‘Herkes Yunan adalarına tatile gitti” şeklindeki yorumlara tepki gösteren turizmciler, bayram haraketliliğinden Yunan adaları gibi yakın destinasyonların da nasiplendiğini söyledi.
Sosyal medyada yapılan ‘Herkes Yunan adalarına tatile gitti” şeklindeki yorumlara tepki gösteren turizmciler, bayram haraketliliğinden Yunan adaları gibi yakın destinasyonların da nasiplendiğini söyledi.

Turizmciye çifte bayram yaşatan on günlük Kurban Bayramı tatili sona erdi. Sahiller başta olmak üzere tatil beldelerine akın eden tatilcilerin dönüşü sürüyor. Havaların mevsim normallerinde seyretmesi ve bol güneşli olması; turizmcilerin on günlük tatilden umduğu faydadan daha fazlasını elde ettiği konuşuluyor.

YUNAN ADALARI DA FAYDALANDI

Sektör temsilcilerinin “Konaklama merkezlerinde yüzde 100 doluluk oranını aştık” diyerek vurgu yaptığı büyük hareketlilikten Yunan adaları gibi yakın destinasyonlar da yararlandı. Ancak sosyal medyada ‘herkes tatil için Yunan adalarını tercih etti’ söylemlerine tepki var.

RAKAM VERMEK İÇİN HENÜZ ÇOK ERKEN

Konuyu sorduğumuz turizm sektör temsilcilerinden sert bir açıklama geldi. Böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirten turizmciler, bunun için bir açıklama yapmanın henüz çok erken olduğunu paylaştı. 10 günlük bayram tatilinin oluşturduğu hareketliliği Yeni Şafak’a değerlendiren Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, yurt içinde yaşanan turizm bereketinden yurt dışı turlarının da nasiplendiğini ifade etti. Sosyal medyada konuşulduğu gibi Türkiye’den Yunan adalarına büyük bir akışın söz konusu olmadığını belirten Osman Ayık, bu konun tartışılması için çok erken olduğunu, sayısal verilerin henüz hesaplanmadığını kaydetti.


Ayık, “Türkiye’de başta Ege, Akdeniz olmak üzere diğer bölgelerde de hareketlilik yaşandı. Tesislerimizin doluluk oranları yaklaşık yüzde 100'ü buldu” diye konuştu.

ÜLKE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI OLDU

Şu an için sağlanan toplam gelir hakkında kesin bir rakam söylemenin çok erken olduğunu belirten Ayık, bu on günlük tatil sonucunda turizme milyarlarca liralık katkı sağlandığını dile getirdi. Toplam turizm hareketinin ülke ekonomisine toplam katkısını düşünmek gerektiğine dikkat çeken Ayık; tesislerde kalmayan, yazlıklara ve akrabalarına giden vatandaşların da olduğunu hatırlattı. Ayık, “Milyonlarca kişi tatile çıktı. Bu tatil okulların açılmasından önce vatandaşlar için iyi bir fırsat ve iyi bir moral oldu” dedi.


Avrupa için 2018 hazırlığı

10 günlük tatil bayramıyla iyi bir sezon kapanışı yapan turizmciler, 2018’in planlaması için çalışmaya başladı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Yağcı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, AKTOB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu , dünyanın en eski seyahat şirketi olan Thomas Cook yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantıda, Avrupa Pazarı’nda 2017 yılı değerlendirilerek, 2018 yılına yönelik planlamalar görüşüldü.

UÇAK SAYISI ARTTIRILACAK

Görüşmeyi değerlendiren AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, “Mevcut talep artışının 2018 yılında da sürdürülebilirliğini sağlamak için bir araya geldiğimiz Thomas Cook yöneticileri ile rakip destinasyonların durumu ve 2018 yılı için yapılması gerekenleri özellikle karşılıklı desteklemeler ve kapasite artışı ile ilgili görüşmeler yapıldı” dedi. Antalya’nın 2014 ve 2015 yılındaki talep yapısına ulaşması için yapılması gerekenleri özellikle görüştükleri bilgisini paylaşan Yağcı, “Türkiye satışlarının Avrupa Pazarı’nda 2018 yılında da artış göstereceğine dair verilerin alındığını, bu nedenle uçak sayısı artırılarak planlamalara gidilecek. Fiyatların önümüzdeki yıldan itibaren daha sürdürülebilir bir zemine oturmasını da bekliyoruz” diye konuştu.

#Avrupa
#Antalya
#Erkan Yağcı
7 yıl önce