|

Turizmci sakin şehre göz dikti

Dünyanın ilk ve tek sakin adası (cittaslow) unvanına sahip Gökçeada alternatif turizmcilerin radarında. Rutin yaz tatillerinden ve şehir hayatından sıkılanların ilgisi ile karşılaşan adanın sakinleri, bu yıl 700 bin kadar ziyaretçiyi ağırlayacak. Yurt dışında da popüler olan bölge için tur şirketleri çoktan harekete geçti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/05/2018 Salı
Güncelleme: 12:45 - 29/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Adanın sakinleri, bu yıl 700 bin kadar ziyaretçiyi ağırlayacak.
Adanın sakinleri, bu yıl 700 bin kadar ziyaretçiyi ağırlayacak.

Büyük şehirlerdeki yoğun trafik ve stresli yaşamdan sıkılanların yeni gözdesi ‘sakin şehir’ (cittaslow) ve beldelerde tatil yapmak. Tatilciye alışılmışın dışında destinasyonlar sunmak isteyen tur operatörleri de şu sıralar sakin şehir destinasyonlara göz dikti. Bu akım günümüzde özgün ve geleneksel değerlerin korunduğu, yeşil alanların bulunduğu, doğal ürünlerin yetiştirilerek; tüketildiği, geleneksel el sanatların varlığını sürdürdüğü bir alan olarak öne çıkıyor.

DÜNYADA TEK ADA

İtalya'da 1999 yılında kurulan, 'sakin' felsefesine ve kendi özelliklerine sahip çıkan kentlerin bir araya geldiği Cittaslow Birliği'ne Türkiye'den 14 üye şehir bulunuyor. Cittaslow Birliği'ne üye Dünya’nın ilk ve tek sakin adası unvanına sahip Gökçeada eski ismi ile İmroz, eski Rum köyleri, Arnavut kaldırımı sokakları, eski taş evleri ve ev yapımı üretim yapan küçük dükkânlarıyla son yıllarda turizmcinin büyük ilgisiyle karşı karşıya kalmış. Adanın bu ilginç unvan sayesinde yurt dışından da turistleri çekmesi bekleniyor.

SLOGANI: BİR BİLENE SOR

Bizi adada ağırlayan Prontotour Yurt İçi Müdürü Müge Erçetin, titiz bir çalışma yaptıklarını kaydederek; “Kuzey Ege turumuz kapsamında adayı, bilinmeyen yönleriyle gezginlere tanıtmaktan mutlu olacağız. Kısacası ‘Dünyayı Bir Bilene Sor’ dediğimiz gibi ‘Türkiye’yi De Bir Bilene Sor’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Adaya, 3 gece 4 günlük programları 699 liradan başlayan fiyatlarla satışa açtıklarını kaydeden Erçetin, şu değerlendirmelerde bulundu: “İçinde bulunduğumuz seçim dönemi ve döviz kurunda yaşanan hareketlilik nedeniyle özellikle yurtdışı taleplerinde bir düşüş yaşandı. Yurt içine olan eğilim arttı.” Temmuz ile birlikte yeni bir hareketlilik beklentisi içinde olduklarını dile getiren Erçetin, “Yurtiçi ve yurtdışında geçerli olacak çeşitli kampanyalar başlattık. Kredilerde ise yüzde 5 civarında indirim yapıyoruz” dedi.

Görmeden, yemeden gelme...

* Zeytinliköy, Dereköy, Tepeköy, Bademliköy

* Efibadem kurabiye, keçi peyniri, İmroza sabun, zeytinyağı

* Dibek kahvesi, sakızlı muhallebi, cicirya

  • BU YIL İÇİN HEDEF 700 BİN TURİST
  • Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ise, Gökçeada’nın şu anda 13 bin civarında yatak kapasitesine sahip olduğunu işaret ederek; “Adanın merkezinde butik dediğimiz otellerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu yıl 600-700 bin civarında misafir bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Adada sezonun Nisan ayında çok yoğun bir taleple başladığını ifade eden Çetin, “Buradaki üreticilerimiz sezona büyük bir umut bağlıyor. Buradan gelen gelirle yaşamını idame ettiriyorlar. Önümüzdeki yıllarda adaya olan ilginin artarak devam edeceğini öngörüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
#Çanakkale
#Turizm
6 yıl önce