|

Turizmciler eli dolu dönüyor

Geçen yıllara göre oldukça hareketli geçen ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası Fuarı’ndan bu yıl turizm sektörü mutlu dönüyor. Dünyanın en önemli etkinliği olarak gösterilen organizasyonda Türkiye’ye yoğun ilgi gösterildi. Yüzde 30 artış beklenen pazarda; Türkiye bu yıl 5 milyon Alman turist ağırlamayı hedefliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/03/2018 Pazar
Güncelleme: 01:26 - 11/03/2018 Pazar
Yeni Şafak
​Dünya turizminin en önemli fuarı olarak gösterilen ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası’na 3 bin 79 metrekarelik dev bir alanda start veren Türkiye; bu yıl adeta etkinliğe çıkarma yaptı.
​Dünya turizminin en önemli fuarı olarak gösterilen ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası’na 3 bin 79 metrekarelik dev bir alanda start veren Türkiye; bu yıl adeta etkinliğe çıkarma yaptı.

Dünya turizminin en önemli fuarı olarak gösterilen ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası’na 3 bin 79 metrekarelik dev bir alanda start veren Türkiye; bu yıl adeta etkinliğe çıkarma yaptı. Geçen yıla oranla hareketli geçen organizasyondan turizmciler bu yıl yüzü gülerek dönüyor. Fuar kapsamında dünyanın pek çok noktasından katılımcı ağırlanırken; Türkiye’nin şehir ve ilçelerinin yanı sıra birçok dernek ve tur acentesi adeta fuarda şov yaptı. Bugün sona erecek olan fuarda Türkiye’ye yoğun ilgi devam ediyor.

RAKAMLAR UZUN VADEDE SEVİNDİRİCİ

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, fuarda bu yıl Türkiye’ye genel anlamda pozitif bir ilgi olduğunu kaydederek, “Şuanda Türkiye’ye ciddi oranda bir geri dönüş var. Bu rakamlara da yansıyor. Özellikle erken rezervasyon dediğimiz satış yönteminde de rakamlar uzun vadede oldukça sevindirici oranda. İnşallah 2018 yılı Türkiye’nin çift haneli bir büyümeyle kapatacağı bir yıl olacak” diye konuştu.

PAZAR %30 BÜYÜYECEK

Hemen hemen bütün pazarlarda çift haneli büyüme beklentisi içinde olduklarını anlatan Ayık, şunları söyledi: “Türkiye bu yılsonu yüzde 20 ile yüzde 30 arasında toplamda bir büyüme yapar. Buda çok ciddi bir rakam. Özellikle bu sene en büyük artışları biz oransal olarak İngiltere Polonya, Macaristan, Slovakya başta olmak üzere Balkan ülkelerinde yapacağız gibi görünüyor. İlk defa İskandinav ülkelerinden de pozitif bir ivme göreceğiz. Almanya’da da yüzde 20’lerin üzerinde bir büyüme gerçekleştireceğiz.”

SEKTÖR BERLİN’DEN MUTLU DÖNECEK

Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran da, bu yıl turizmcilerin Berlin’de mutlu olduğuna dikkati çekerek, “Kiminle konuşsam; otel, hava yolu şirketi sahibi, acenteci ve tur operatörü herkes bu yıl çok ciddi bir fark olduğunu söylüyor. Bu sene artık Avrupa’nın da Türk pazarında olacağını ifade ediyorlar. Erken rezervasyonlarda bunu gösteriyor zaten” diye konuştu. Prontotour olarak İtalya ve Fransa ile çalıştıkları bilgisini paylaşan Onaran, kuzeye nazaran bu bölgenin biraz daha geride gittiğini söyledi. Yüzde 20'lik bir artışın söz konusu olduğunu aktaran Onaran, “Ama Almanya ve İtalya özelinde benim aldığım izlenimler yüzde 30 artış olduğunu gösteriyor” dedi.


5 YILDIZLI OTEL SAYIMIZ ONLARIN 2 KATI

Öteki taraftan turizmciler hem İspanya’dan gelen turist sayısını artırmak hem de Türkiye yerine bu ülkeyi tercih eden harcama düzeyi yüksek yabancı turistleri geri getirebilmek için kolları sıvadı. Türkiye İspanya’nın Türkiye için rakip olmasının yanında potansiyeli yüksek kaynak bir pazar olduğunu işaret eden Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur, 82 milyon turiste ev sahipliği yapan İspanya’da toplam 5 yıldızlı otel sayısının Antalya’nın yarısı kadar olduğuna dikkat çekti.

5 MİLYON ALMAN TURİST BEKLENİYOR

Dünya turizmini buluşturan organizasyonun ikinci gününde fuara katılan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, geçtiğimiz yıla oranla bu yıl yüzde 50 ile yüzde 100 arasında artan rezervasyon oranlarına ulaşıldığını aktararak; bu yıl için 5 milyonu aşkın Alman ziyaretçinin gelmesini beklediklerini ifade etti.

#Berlin
#Türkiye
6 yıl önce