|

Turizmde müşteri ‘beni bul’ diyor

Dijital dönüşüm müşteri beklentilerini de değiştiriyor. Turizmciler artık müşterinin ‘beni bul, sosyal medya üzerinden beni takip et, bana özel tatil paketi hazırla’ dediğine işaret ediyor. Yetkililer, bu hedef kitlenin %66 daha fazla para ödemeye hazır olduğuna dikkati çekiyor.

Arzu Kurum
04:00 - 15/05/2019 Çarşamba
Güncelleme: 01:15 - 15/05/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Firuz Bağlıkaya - Murat Kansu - Faruk Eczacıbaşı
Firuz Bağlıkaya - Murat Kansu - Faruk Eczacıbaşı

TÜRSAB ve Türkiye Bilişim Vakfı ortaklığında, EY Türkiye Danışmanlık Hizmetleri’nin hazırladığı ‘Turizm Sektörü Dijitalleşme Yol Haritası’nın basın lansmanı dün İstanbul’da gerçekleştirildi. TÜRSAB Stratejik Planlama Koordinasyon ve Pazarlama Grup Başkanı Levent Demirel, çalışmaya ilişkin, dijitalleşmenin şirket maliyetlerini düşürerek karlılık oranını yüzde 25 arttırdığına işaret etti. “Altın kuşak dediğimiz yeni bir kuşak başladı. Bu kuşağın özelliği, tamamen dijitalleşme üzerinden kendi deneyimlerini ayarlayabilmek” diyen Demirel, “Müşteri beni bul, sosyal medya üzerinden takip et, bana özel tatil paketi hazırla diyor” bilgisini verdi. Demirel, hedef kitlenin bunun için yüzde 66 daha fazla para ödemeye razı olduğuna vurgu yaptı.

REZERVASYONLAR MOBİL ÜZERİNDEN

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya ise, ‘Turizm Sektörü Dijitalleşme Yol Haritası’ sektörümüzün dijital dönüşümünde büyük bir atılım atmasını sağlayacaktır” dedi. Bağlıkaya, artık insanların gidecekleri destinasyona sosyal medya üzerindeki paylaşımlardan ve yakın çevresinin paylaşımlarına göre karar verdiğini aktararak, rezervasyonların da mobil telefonlar üzerinden yapıldığını söyledi.

  • Kısa sürede yıldızımız parlayacak
  • Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Başkanı Faruk Eczacıbaşı da, “Dünya her gün hayatımıza giren teknolojilerin ışığında bir kabuk değiştirme sürecine girdi. Ben eminim ki güzel ülkemiz bir yandan kaldıraç gücü yüksek teknolojilerden yararlanması, gerekse kurumlarının ve bireylerinin girişkenliği, yaratıcı düşünce tarzı ve çalışkanlığı ile çok yakın bir sürede turizm sektörünün yıldızını daha da parlatacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

#​Dijital dönüşüm
#Turizm
#Sosyal Medya
#Tatil
#TÜRSAB
#Levent Demirel
#Firuz Bağlıkaya
5 yıl önce