|

Türkiye dinamizmini her yerde koruyor

DEİK 33. Olağan Kurulu dün yapıldı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, gelişmiş ülkelerin küresel ekonomide başlatmış oldukları korumacılık eğilimleri ve artan ticari engellere rağmen Türkiye'nin dinamizmini koruduğunu vurguladı. Pekcan, "Hangi ülkeye gidersek gidelim Türk iş dünyasının başarılarına şahit oluyoruz" dedi.

04:00 - 26/01/2020 Pazar
Güncelleme: 15:14 - 26/01/2020 Pazar
Yeni Şafak
DEİK
DEİK

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) 33. Olağan Genel Kurulu toplantısı ve bu yıl ilk kez düzenlenen Ustalara Saygı Ödülleri töreni, dün gerçekleşti. DEİK yeni dönemde de Nail Olpak'ın başkanlığında yoluna devam edecek. Törende konuşan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, DEİK'in bir sivil toplum kuruluşu olmanın ötesinde, iş dünyasının lokomotifi haline geldiğine dikkati çekti.

TİCARİ DİPLOMASİ KURULUŞU

95 kurucu kuruluşla beraber ve Türkiye'nin en büyük 100 şirketinin 63’ünün, en büyük 44 uluslararası müteahhitlik şirketinin 33’ünün, en büyük 70 ihracatçı şirketten 23’ünün DEİK üyesi olmasının bunun bir işaret olduğunu ifade eden Pekcan, "DEİK’in yakaladığı ivmeyi devam ettirerek, başarı çıtasını çok daha yüksek seviyelere çıkaracağına inanıyorum. Bir ticari diplomasi kuruluşu olan DEİK yönetiminde ve 146 iş konseyinin her birinde görevlerine devam edecek veya yeni görev alacak arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

BAŞARILARA TANIK OLUYORUZ

Özellikle gelişmiş ülkelerin küresel ekonomide başlatmış oldukları korumacılık eğilimleri ve artan ticari engellere rağmen Türkiye'nin dinamizmini koruduğunu vurgulayan Pekcan, şunları kaydetti: "İhracat artışına devam ediyoruz. Hangi ülkeye gidersek gidelim Türk iş dünyasının başarılarına şahit oluyoruz. Yaptıklarınız ve bu çabalarınız boşa gitmiyor. Biz gittiğimiz yerlerde Türk firmalarının ürünlerinin kalitesi, işlerinin zamanında teslimatı ve satış sonrasında ürünlerinin arkasında olmalarını memnuniyetle dinliyoruz. Bizler de sizinle gurur duyuyoruz. 2019 yılında dünyada küresel büyüme finans krizinin olduğu yıl hariç son 18 yılın en düşük değerindeydi. Küresel ticaret artışı da yüzde 4 olarak tahmin edilirken yüzde 1 olarak gerçekleşti. Ama Türkiye’nin ihracatı yüzde 2 arttı ve Türkiye dünyada en çok ihracat yapan 50 ülke arasında ihracatını oransal olarak en fazla artıran artıran 7'nci ülke, mutlak değer olarak en fazla artıran 5'inci ülke konumuna geldi." Bakan Pekcan ayrıca "Ustalara Saygı Ödülleri"ödül alanlara hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

YENİ DÖNEM İÇİN YENİ HEDEFLER
#​Türkiye
#DEİK
#Senegal
4 yıl önce