|

Üretim odaklı büyümeliyiz

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, değişim çağında geleceğe ilişkin endişeleri azaltmak, kaygıların yerine umutları yeşertmek için üretim odaklı bir ekonomi anlayışı nınhakim kılınması gerektiğini söyledi. Bahçıvan, “Nitelikli ve sürdürülebilir büyümenin yolu yüksek teknolojiden geçiyor” çağrısı yaptı.

Mesude Demirhan
04:00 - 23/01/2020 Perşembe
Güncelleme: 00:15 - 23/01/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Erdal Bahçıvan - Rifat Hisarcıklıoğlu - Zeynep Bodur Okyay
Erdal Bahçıvan - Rifat Hisarcıklıoğlu - Zeynep Bodur Okyay

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi'nin aylık olağan toplantısı, "Sürdürülebilir Büyüme İçin Nitelikli Üretim Ekonomisine Geçişte Eğitim, Kalite ve Ar-Ge’nin Önemi" ana gündemi ile dün yapıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katıldığı toplantıda konuşan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, “Değişim çağında geleceğe ilişkin endişeleri azaltmak, kaygıların yerine umutları yeşertmek için her zaman ifade ettiğimiz gibi üretim odaklı bir ekonomi anlayışı hakim kılınmalı. Ekonomin refah üreten, istihdam yaratan, verimlilik artışı sağlayan asli unsuru üretim, dolayısıyla sanayi sektörüdür. Arzu ettiğimiz büyüme, 'nitelikli büyüme'dir” dedi. Başta bilim ve teknoloji olmak üzere, birçok alanda yaşanan değişimlerle yeni dünyanın şekillendiği bir dönemden geçildiğini ifade eden Bahçıvan, toplumların da bu değişimden nasibini alarak hızlı, köklü ve büyük değişiklikler yaşadığına işaret etti.

O YOL YÜKSEK TEKNOLOJİDEN GEÇER
  • Bahçıvan, değişimlerin sanayiciler için de geçerli olduğunu, bu değişim sürecinde bilgi, inovasyon ve kalitenin çok önemli bir role sahip olduğunu aktardı. Bahçıvan, “Nitelikli ve sürdürülebilir büyümenin yolu yüksek teknolojiden geçiyor” dedi.
#Erdal Bahçıvan
#Rifat Hisarcıklıoğlu
#Zeynep Bodur Okyay
#İSO
4 yıl önce