|

Varlık Fonu'ndan ilk desteği DTI İmplant kaptı

Türkiye Varlık Fonu’nun risk sermayesi bünyesinde destekleyeceği ilk firma DTI İmplant oldu. Varılan işbirliğinin gong töreninde konuşan Varlık Fonu Başkanvekili Himmet Karadağ, “Sürdürülebilir kalkınma için her alanda hizmete devam edeceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/12/2017 Cuma
Güncelleme: 01:12 - 22/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Orhan Çömlek - Himmet Karadağ - Talat Buğur
Orhan Çömlek - Himmet Karadağ - Talat Buğur

Borsa İstanbul (BİST) Özel Pazar ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Teknokent arasında gerçekleştirilen iş birliğinin imza ve gong töreni dün Borsa İstanbul’da gerçekleştirildi. Bu anlaşma ile Türkiye’de Varlık Fonu’nun risk sermayesi bünyesinde destekleyeceği ilk firma DTI İmplant oldu. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Varlık Fonu Başkanvekili Himmet Karadağ, Borsa İstanbul’un dünya borsalarında belli konularda pozitif ayrıştığını belirterek, Türkiye’nin finansal süpermarketi haline geldiğini vurguladı. Karadağ, “Yenilenen sermaye piyasası mevzuatımız ile beraber hem mevzuatımız, hem altyapımızı hem de teknolojik dönüşümümüzü tamamladık. Bundan sonra ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına her alanda her ölçekte hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Karadağ, sağlıklı ve sürdürülebilir finansal piyasalar için doğru ölçek ve doğru kurumsallığın önemine işaret etti.

BÜYÜK FİRMALAR LAZIM

Halka arzlarda startup firmalarına sıcak bakmadıklarını da ifade eden Karadağ, "Çünkü ölçeği ve kurumsallığı yakalamamış firmalarla halka arza geldiğinizde, firmalarımız başarılı olmadığı gibi, bundan ne sektör, ne düzenleyici otorite, ne bizler istifade ediyoruz. Dünya uygulamalarında olduğu gibi biz ölçeğini henüz yakalayamamış firmaları halka arz için beklemiyoruz. Ancak entegre bir finansal süpermarket haline gelen borsamızın diğer ölçekteki firmalara da finansal çözümler üretebilmeli" dedi.

  • DOĞRUDAN DESTEK
  • Borsa İstanbul Özel Pazar’ını önümüzdeki yıldan itibaren daha aktif şekilde kullanacaklarını aktaran Karadağ, şirketleri burada halka arza hazırlayacaklarını söyledi. Karadağ, “Bu pazarda halka arza henüz hazır olmayan, hem fona hem kurumsallığa ihtiyacı olan firmaları fon sağlayıcılar ile buluşturarak büyütmeyi ve halka arza hazır hale getirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

'Ortak kuluçka merkezi' teklif etti

TÜBİTAK Marmara Teknokent Genel Müdürü Orhan Çömlek ise "Yeni startuplara şans vermek lazım. DTI Implant anlaşma çerçevesinde ilk ele alacağımız startup firmalarından biri olacak. Bu firmamız ihracat yapıyor, ülkeye katkı sağlıyor” dedi. Çömlek, fintekleri desteklemek amacıyla Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ’a, TÜBİTAK Marmara Teknokent’te bulunan 30 bin metrekarelik kapalı alanda arzu edilen ölçekte bir kuluçka merkezini birlikte işletme teklifinde bulundu.

#Varlık Fonu
#DTİ İmplant
#Orhan Çömlek - Himmet Karadağ - Talat Buğur
6 yıl önce