|

Vergi indiriminde patronlar direniyor

Yeni Şafak
00:00 - 6/04/2002 Cumartesi
Güncelleme: 16:15 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------------------------------ spot -------------------------

Türkiye SİAD Platformu Başkanlar Kurulu dün Çanakkale'de toplandı. Toplantıya katılan SİAD başkanlarının mutabakata vardığı görüşler sonuç bildirgesiyle açıklandı. 30 SİAD Başkanı'nın katıldığı toplantıda, 3 madde başlığı altında sonuç bildirgesi açıklandı. SİAD Başkanları, yaşanan krizin derinliğinin tahminlerin çok ötesine geçmiş olduğunun kanıtlandığına dikkat çektiler. Sonuç bildirisinde, şu görüşlere yer verildi:

  • Kriz, üretim kesiminde bütün şiddetiyle etkisini sürdürmektedir. 12 ay içinde yüzde 9.4 oranında bir küçülme, telafisi güç bir ekonomik ve sosyal tahribata yol açmıştır ve daha da açacak gözükmektedir. Türkiye SİAD Platformu, geniş kapsamlı bir KDV indiriminin programı uygulanamaz hale getireceği kanaatindedir. Buna karşılık, programın enflasyonu düşürme hedefinden uzak tutmadan, enerji, istihdam ve finansman üzerindeki vergi yüklerinin azaltılması, ekonomiye arz cephesinden bir destek sağlanması, krizden çıkış koşullarının yaratılabilmesi için zorunludur.

  • Türkiye'nin hiçbir surette yeni bir güven krizine tahammülü yoktur. Güven ortamı yaratılmadıkça, kriz koşullarının kalıcı olarak geride bırakılması söz konusu olmayacaktır.

  • Türkiye'nin bu yıl Avrupa Birliği'ne tam üyelik müzakerelerini başlatma kararı aldırması için Kopenhag Kriterleri'nin gerekli hızla yerine getirilerek üyelik müzakereleri için yolun açılması mutlaka sağlanmalıdır.

    Açıklamada ayrıca, Çanakkale'nin kültür ve tarih turizmi potansiyeline dikkat çekmek için ilgili bakanlıkların Dardanel, Truva ve Gelibolu gibi isimlerin "markalaşmasına" destek olması da istendi.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    22 yıl önce