|

Yetkiyi Aksaray’dan alacak

Mercedes-Benz Türk, Aksaray’da temelini attığı Ar-Ge merkeziyle kamyon ihracatına 1 milyar avro katkı sağlamayı hedefliyor. Tesiste Türk mühendisler, tüm dünyada üretilecek Mercedes kamyonları test edip, onaylayacak. Böylelikle Türkiye, dünyada bir ilke ev sahipliği yapmış olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:23 - 13/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Yetkiyi Aksaray’dan alacak
​Yetkiyi Aksaray’dan alacak

Türkiye’de bugüne kadar 1 milyar avronun üzerinde yatırım yapan Mercedes-Benz Türk, Aksaray tesisini Ar-Ge üssü olarak seçti. Son olarak şubat ayında Aksaray Kamyon Fabrikası’nın kapasitesini 113 milyon avro yatırımla ikiye katlayan şirket, dün de global düzeydeki tüm Mercedes-Benz ailesine hizmet verecek Ar-Ge merkezinin temelini attı.

8,5 milyon avro bedele sahip yatırım için karar 15 Temmuz hain darbe girişiminden 4 gün sonra alındı. 40 bin metrekare alan üzerine konumlandırılacak merkez tamamlandığında Türk mühendisler, tüm dünyada üretilecek Mercedes kamyonları test edip, onaylayacak.

MERKEZ TÜRKİYE

Araç yol testi ve mühendisliği konusunda Türkiye, küresel hizmet veren tek Ar-Ge merkezine sahip olacak. Kamyon ihracatına 1 milyar avro katkı sağlaması hedeflenen tesisle Aksaray’dan yurtdışına mühendislik hizmeti de transfer edilecek.

Törende konuşan Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, yatırımlarla birlikte Aksaray’dan 2018'de 2 milyar avro değerinde kamyon ihracatı yapacaklarını söyledi. 2016'da 35 milyon avroluk mühendislik ihracatı yaptıklarını aktaran Sülün, “Yatırım kararını 19 Temmuz’da aldık. Bu da Mercedes’in Türkiye’ye olan güvenini gösteriyor. 215 kişiye de ek istihdam sağlanacak” dedi.

4 trilyon $'lık pazar

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik ise 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girmeyi planlayan Türkiye için Ar-Ge yatırımlarının büyük önem taşıdığını dile getirdi. Taşıt araçlar üretiminde Avrupa’da 5’inci dünyada ise 15’inci sırada yer alan Türkiye’nin bu tip yeni yatırımlarla 4 trilyon dolarlık dünya otomotiv pazarından aldığı payı artıracağını söyledi.

Dünyaya
hizmet

Mercedes-Benz Kamyon Test Grubu Direktörü Dr. Hannes Möller de Daimler-Chrysler Kamyon Grubu’nun Türkiye’deki ilk Ar-Ge merkezini 1986 yılında 4 kişilik ekibiyle kurduğunu, bugün rakamın 250’ye ulaştığını kaydetti. Möller, bu yatırımın araç yol testi ve mühendisliğinde dünyaya hizmet verecek tek merkez olduğuna dikkat çekti.

#Mercedes-Benz
#Yatırım
7 yıl önce