|

Zam oranını açıklayıp müdahale istediler

Yurt dışından getirilen ürünü piyasaya sürmeyen stokçular yüzünden kilogram fiyatı geçen yılın temmuz ayına göre yüzde 76,4 artarak 12 liraya çıkan susam ve artan un maliyetleri yüzünden simite zam gündemde. Simit için sunulan 1.75 TL'lik teklif İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili komisyonundan cevap beklerken, sektör temsilcileri ise müdahale istiyor.

Yeni Şafak
10:19 - 31/07/2018 Salı
Güncelleme: 10:30 - 31/07/2018 Salı
Diğer
Simidin 1.75 TL'den satılmasını teklif ettiler.
Simidin 1.75 TL'den satılmasını teklif ettiler.

Simidin olmazsa olmazı susam, 1 yıl içinde yüzde 76 pahalanarak gündemin ilk sırasına oturdu. Susam fiyatlarındaki artış simidi de vuracak.

İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, 100 gramlık bir simitte ortalama 15-20 gram arası susam kullanıldığını, simidin başlıca maliyetinin de un, yağ, pekmez, susam ve işçi ücretlerinden oluştuğunu söyledi.

1.75 TL'LİK TEKLİF

Habertürk'ün haberine göre;
Artan maliyetler sebebiyle simidin 1.75 TL'den satılmasını teklif ettiklerini kaydeden Özdemir,
"İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili komisyonuna teklifimizi yaptık. Kararı bekliyoruz. Susamın yanında un ve yağ fiyatı da arttı. Tüm maliyetler hesaba katıldığında simidin bugün 2 liradan satılıyor olması gerekir" ifadesini kullandı.

MÜDAHALE EDİLSİN

Un fiyatlarında düzenleme yapılması gerektiğini savunan Özdemir,
"Özellikle unda fiyatlar çok esnek. Simidin bugünkü fiyatı 2013'te belirlendi. O günlerde unu 75 TL'den alıyorduk, şimdi 110 TL'den satın alıyoruz. Herkes kendi isteğine göre fiyatı yükseltebiliyor. Durum böyle olunca da, esnafımızın maliyetleri artıyor. Yetkililer, esnafın mağduriyetini gidermek için undaki fiyat artışını kontrol altına almalı" diye konuştu.
#Simit
#Susam
#Şaban Özdemir
#İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası
6 yıl önce