|

Zeybekci'den ABD'ye yanıt: Bizi bağlamaz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD'nin müttefiklerine İranla petrol ticaretini durdurması talebi konusunda aldığı karara ilişkin, "Bizi bağlamaz, ancak BM kararlarını tanırız" dedi.

Yeni Şafak
12:26 - 27/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 12:37 - 27/06/2018 Çarşamba
Reuters
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, güncelenen Türkiye-Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) serbest ticaret anlaşması toplantısında açıklamalarda bulundu.

ABD'nin müttefiklerine İran petrol ticaretini durdurması talebi konusunda aldığı kararlara ilişkin, "Bizi bağlamaz, ancak BM kararlarını tanırız" dedi.

EFTA ile Türkiye arasındaki serbest ticaret anlaşmasının revize edildiği ve kapsamının oldukça genişletildiğini ifade eden Zeybekci, "Aralarında Almanya'nın da yer aldığı AB ülkelerinden Gümrük Birliği güncellenmesi sürecine ilişkin olumlu geri dönüş alıyoruz, sürecin hızlanacağına inanıyorum" dedi.

"Revize EFTA serbest ticaret anlaşması AB ile Gümrük Birliği güncellemesi sürecinde önemli rol oynayacak" diyen Zeybekci, "EFTA ile anlaşma öncesi 10 milyar dolar ticaret hacmimiz var 2-3 yıl içinde iki kata çıkar" açıklamasında bulundu.

Zeybekci, "Çin'e ihracatımızı tarife ve tarife dışı engeller nedeniyle geliştiremiyoruz, en yoğun önlem aldığımız ülke Çin, önlemleri artıracağız" ifadelerini kullandı.

#​Ekonomi Bakanı
#Nihat Zeybekci
6 yıl önce