|

Avrupa'nın yıldızı İstanbul

Urban Land Institute'nin Emlak Raporunu değerlendiren gayrimenkul uzmanları, Avrupa şehirleri içerisinde İstanbul'un önümüzdeki 10 yılın yıldızı olacağını söylediler

Tuğba Saraçlar
00:00 - 24/02/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:38 - 24/02/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Avrupa'nın yıldızı İstanbul
Avrupa'nın yıldızı İstanbul

Urban Land Institute (ULI) ve PricewaterhouseCoopers (PwC) tarafından hazırlanan “Emerging Trends in Real EstateÆ Europe 2007” Raporu İstanbul'da düzenlenen toplantıda değerlendirildi. Avrupalı 400 gayrimenkul uzmanının katılımı ile gerçekleşen rapora göre en çok büyüme vaad eden kentin İstanbul olduğu belirlendi. Katlımcılar olgun küresel emlak piyasası olma yolundaki İstanbul'un son yıllardaki ilerlemesine bağlı olarak İstanbul'u ilk sıraya koydu. İstanbul toplam getiride “iyi” öngörüsüyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da birinci olurken, risk sıralamasında da “orta” ile 26'ncı sıradan 21'inci sıraya geriledi. Ankete katılanların yüzde 68,9'u İstanbul'da ofis, yüzde 56'sı ticari gayrimenkul ve yüzde 48,9'u ise sanayi gayrimenkulü alınmasını önerdi. Uzmanlar “İstanbul önümüzdeki 10 yılın yıldızı olacak” görüşünde birleşti.

İŞ HACMİ VERGİYİ ARTTIRIR

PwC Türkiye Vergi ve Mali Hukuk Hizmetleri Kıdemli Ortağı Adnan Nas, artan dış kaynak girişinin iş hacmini, dolayısıyla devlet için vergi potansiyelini de arttıracağını belirtti. Rapora göre güçlü satın alma piyasaları, İstanbul, Madrid, Barcelona, Hamburg ve Moskova olurken, güçlü satın alma-satış piyasaları ise Stockholm, Helsinki, Zürih, Milano, Prag, Roma, Lizbon, Varşova, Atina, Budapeşte, Berlin ve Frankfurt oldu.


Türkiye'nin giriş kapısı

Urban Land Institute Türkiye Komitesi İcra Komitesi Üyesi Haluk Sur, “İstanbul, Türkiye'nin giriş kapısı. Yatırımcı Türkiye'ye İstanbul'da yatırım yaparak açılıyor. Otel yatırımlarındaki gelişme şimdi de alışveriş merkezlerinde olacak” dedi.




17 yıl önce