Yemek uygulamasında açık keşfetti: Japon adamın akılalmaz sipariş yöntemi gündem oldu

15:37, 16/10/2025, Perşembe
Diğer
Yemek uygulamasında açık keşfetti: Japon adamın akılalmaz sipariş yöntemi gündem oldu

Yemek uygulamasındaki güvenlik açığını kullanarak 2 yıl boyunca yemek yiyen adam sosyal medyada gündem oldu.

Japonya'nın Nagoya kentinde yaşayan 38 yaşındaki Takuya Higashimoto, bir yemek sipariş uygulamasındaki güvenlik açığını kullanarak tam iki yıl boyunca binden fazla ücretsiz yemek sipariş etti.

Japonya'nın Nagoya kentinde yaşayan 38 yaşındaki Takuya Higashimoto, bir yemek sipariş uygulamasındaki güvenlik açığını kullanarak tam iki yıl boyunca binden fazla ücretsiz yemek sipariş etti.

2 YIL BOYUNCA BEDAVA YEMEK YEDİ

Higashimoto’nun, siparişlerini teslim aldıktan sonra “yemek gelmedi” diyerek iade talebinde bulunduğu bu yöntemi 2 yıl boyunca sürdürerek toplam 1.095 siparişin ücretini geri aldığı açıklandı.

2 YIL BOYUNCA BEDAVA YEMEK YEDİHigashimoto’nun, siparişlerini teslim aldıktan sonra “yemek gelmedi” diyerek iade talebinde bulunduğu bu yöntemi 2 yıl boyunca sürdürerek toplam 1.095 siparişin ücretini geri aldığı açıklandı.

124 FARKLI HESAP İŞLETTİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Polis kaynaklarına göre Higashimoto, kimliğini gizlemek için 124 farklı sahte hesap açtı. Hesapları, yanlış adresler ve sahte kimlik bilgileri kullanarak oluşturdu. Ayrıca, ön ödemeli cep telefonu kartlarıyla sistemde iz bırakmadan yeni hesaplar açıp kısa süre içinde iptal ettiği tespit edildi.

124 FARKLI HESAP İŞLETTİĞİ ORTAYA ÇIKTIPolis kaynaklarına göre Higashimoto, kimliğini gizlemek için 124 farklı sahte hesap açtı. Hesapları, yanlış adresler ve sahte kimlik bilgileri kullanarak oluşturdu. Ayrıca, ön ödemeli cep telefonu kartlarıyla sistemde iz bırakmadan yeni hesaplar açıp kısa süre içinde iptal ettiği tespit edildi.

'KAZANDIKÇA DURAMADIM'

Sorguda suçunu itiraf eden Higashimoto, “Başta sadece denemek istedim ama kazandıkça duramadım” dedi. Uygulama şirketi, olayın fark edilmesinin ardından polise şikâyette bulundu.

'KAZANDIKÇA DURAMADIM'Sorguda suçunu itiraf eden Higashimoto, “Başta sadece denemek istedim ama kazandıkça duramadım” dedi. Uygulama şirketi, olayın fark edilmesinin ardından polise şikâyette bulundu.

Yapılan incelemelere göre firmanın uğradığı zarar 24 bin doları (yaklaşık 1 milyon TL) aştı. Japon polisi benzer vakaların önlenmesi için güvenlik önlemlerinin artırılacağını açıkladı.

Yapılan incelemelere göre firmanın uğradığı zarar 24 bin doları (yaklaşık 1 milyon TL) aştı. Japon polisi benzer vakaların önlenmesi için güvenlik önlemlerinin artırılacağını açıkladı.
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026