Turhan, Ayasofya Camii'nin de İstanbul’un ve fethin sembolü olduğunu ve mutlaka açılacağını belirterek, yetkililerin gereğini yapmasını istedi.
09:36, 28/05/2016, CumartesiG: Güncelleme: 10:05, 28/05/2016, Cumartesi
Ayasofya'da fetih namazı
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) mensupları, İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi için "Seccadeni al da gel" sloganıyla "Sabah Namazında Ayasofya Camii'nde buluşuyoruz" etkinliği gerçekleştirdi.
Anadolu Gençlik Derneği, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi için Seccadeni al da gel sloganıyla Sabah Namazında Ayasofya Camii'nde buluşuyoruz etkinliği düzenledi.
İstanbul ve çevre illerden otobüslerle gelip gece yarısından itibaren Ayasofya Meydanı'nda toplanan grup, burada sabah namazı vaktinin girmesini bekledi.
Toplanan kalabalığa meydana kurulan platformdan sanatçı Ammar Acarlıoğlu ezgiler seslendirdi.
Namaz vaktinin girmesiyle Hicaz imamlarından Murat Mustafa el-Hasan cemaate sabah namazı kıldırdıktan sonra dua etti.
.
.
.
.
.
.
.
