|

100 bin kişi katılacak

Türklerin Anadolu’yu ebedi yurt edinmesine vesile olan Malazgirt Zaferi, her yıl olduğu gibi bu yıl da görkemli törenlerle kutlanacak. Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’nin katılacağı anma programına yüz binin üzerinde vatandaş katılacak. Törenlerde birlik ve beraberlik ruhu perçinlenecek. Erdoğan ve Bahçeli, Bitlis’in Ahlat ilçesinde yapımı devam eden Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nü de denetleyecek.

Nur Banu Aras
04:00 - 25/08/2019 Pazar
Güncelleme: 06:01 - 25/08/2019 Pazar
Yeni Şafak
Malazgirt Zaferi birçok farklı etkinlikle kutlanacak
Malazgirt Zaferi birçok farklı etkinlikle kutlanacak

Malazgirt Zaferi’nin 948’inci yılı bu yıl da görkemli kutlamalara sahne olacak. 23 Ağustos’ta başlayan etkinlikler yarın son bulacak. Bitlis’in Ahlat ilçesinde startı verilen etkinlikler, Muş’un Malazgirt ilçesinde sona erecek.

EN GÖRKEMLİ KUTLAMA YARIN

Geleneksel sporlar, geleneksel uygulamalar, kültür etkinlikleri ve dini merasimler olmak üzere dört başlıkta gerçekleştirilen kutlamalara, 100 bin kişinin üzerinde katılım bekleniyor. Kutlamaların en görkemlisi yarın yapılacak. Yarın düzenlenecek törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli de katılacak.

AK PARTİ VE MHP TEŞKİLATLARINDAN ETKİNLİKLERE YOĞUN KATILIM

İki lider de kutlamalarda konuşma yapacak. Konuşmalarda birlik ve beraberlik ruhuna vurgu yapılacak. Törene Cumhur İttifakı’nın ortaklarından AK Parti ve MHP teşkilatlarından da yoğun katılım olacak. Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Malazgirt Zaferi’nin 948’inci yıl dönümünde birlik ve beraberlik ruhu perçinlenecek.

KÖŞKÜ DENETLEYECEKLER

Bitlis’in Ahlat ilçesi 31 Mart seçimlerinde sembol ilçe olduğu için Cumhur İttifakı ortaklarından AK Parti’ye bırakılmıştı ve buraya bir Cumhurbaşkanlığı Köşkü inşa edilmesi planlanıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Malazgirt Zaferi’nin 947’inci yılı anma etkinliklerinde yaptığı konuşmada Ahlat’ta 10 dönüm alanda, 1071 metrekare oturma alanına sahip bir Cumhurbaşkanlığı Köşkü yapacaklarını açıklamıştı. Erdoğan ve Bahçeli törenlerin ardından yapımı son aşamaya gelen Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nü de inceleyecek.

  • Malazgirt’e yoğun ilgi
  • Bitlis'in Ahlat ilçesinde, Malazgirt Zaferi'nin 948. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. "Türklerin Anadolu'ya girişinin kapısı" olarak nitelendirilen Ahlat, Malazgirt Zaferi'nin 948. yıl dönümü kutlamaları kapsamında renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. "1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı"nın kurulduğu Çarho mevkisine gelenler, Kırgız Türklerinin kök börü, atlı okçuluk, okçuluk, cirit ve güreş müsabakaları ile beşik, gelin alma ve tuşo (bebeğin ilk adımı) toyu gösterilerini ilgiyle izliyor. Alandaki çadırlarda sergilenen geleneksel el sanatları ürünlerini inceleyerek alışveriş yapan vatandaşlar, Okçuluk Vakfı’nca oluşturulan bölümlerde de ok atıyor, ata biniyor. Çocuklar da kendileri için hazırlanan bölümlerde geleneksel çocuk oyunlarını oynayarak eğleniyor.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Devlet Bahçeli
#AK Parti
#MHP
#Bitlis
#Ahlat
#Malazgirt Zaferi
5 yıl önce