|

100 milyon dolarlık ranta yargı freni

Yeni Şafak’ın gündeme getirdiği Alkent 2000 Mahallesi’ndeki aidat tartışmasına Yargıtay 20. Hukuk Dairesi son noktayı koydu. Oluşturulan sözde site yönetimi tarafından toplanan aidatlara karşı mahalle sakini Dursun Boran’ın başlattığı hukuk mücadelesinde Yargıtay, Alkent 2000’in site olmadığını, bölgenin mahalle statüsünde olduğuna karar verdi.

Fatih Özer
04:00 - 17/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:16 - 17/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Mahalle sakinleri 18 yıldır aidat bahanesiyle dolandırıldıklarını anlayınca geriye dönük dava açmaya başladı.
Mahalle sakinleri 18 yıldır aidat bahanesiyle dolandırıldıklarını anlayınca geriye dönük dava açmaya başladı.

İstanbul Büyükçekmece’deki Alkent 2000 Mahallesi’ndeki aidat krizine son noktayı Yargıtay 20. Hukuk Dairesi koydu. Müstakil bir villada oturan Dursun Boran, sözde site yönetiminin talep ettiği aidatı ödemeyi reddetti. Boran, Büyükçekmece Belediyesi’nin 2000 yılında siteyi mahalle statüsüne kavuşturduğu kararını, itirazına gerekçe olarak gösterdi. Bu parayı almakta kararlı olan idareciler ise yargıya başvurdu. Bunun üzerine sözde site yönetimi ve boran arasında hukuk savaşı başladı. Boran, valilik ve kaymakamlık ile yaptığı resmi yazışmalarla Alkent 2000’in mahalle olduğunu kanıtladı. Boran ayrıca, aleyhine Büyükçekmece İcra Hukuk Mahkemesi’nde açılan tüm icra davalarını da kazandı. Mahkeme, mahalle statüsü olan yerleşim biriminde aidat toplanamayacağına hükmetti.


KAYIP MİLYONLAR NEREDE

Oluşturulan sözde site yönetiminin 18 yıldan bu yana hukuk dışı aidat topladığı mahkeme kararıyla tescillendi. Sözde site yönetimi yıllarca villa başı bin dolar aidat topladı ve toplam toplanan paralar 7 milyon doları buldu. 18 yıl boyunca mahalleyi site gibi gösteren vurguncular 100 milyon dolarlık rant sağladı. Yargıtay 20. Hukuk Dairesi’nin vermiş olduğu karar sonrası mahalle sakinleri de harekete geçti. Alkent 2000 Mahallesi’nde yaşayan müstakil villa sahipleri geriye dönük ödedikleri paraları almak için sözde site yönetimine dava açmaya başladı.


CHP’Lİ BELEDİYE SUÇA ORTAK OLDU

Kamu alanı olan bölgeye izinsiz olarak güvenlik kulübesi, bariyer ve elektronik geçiş sistemi kurulduğunu bu şekilde mahallelilerin kandırıldığını kaydeden Boran, “Yollar herkesin kullanım alanıdır. Biz, devlete emlak ve temizlik vergisi veriyoruz. Neden birilerine haksız kazanç sağlayayım. CHP’li Büyükçekmece Belediyesi, yaşanan hukuksuzluğa göz yumdu. CHP’li belediye bu suça ortak oldu” dedi.

#Alkent
#CHP
5 yıl önce