|

19 Mayıs’a dijital kutlama: Online konser ve söyleşiler düzenlenecek

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yılı meydanlarda değil, dijital ortamda kutlanacak. Sosyal medya hesaplarında Milli Mücadele ruhunu hatırlatacak içerikler paylaşılacak. Online yarışmalar, söyleşiler, konserler gibi gençlerin katılımını sağlayan etkinlikler düzenlenecek.

Yasemin Asan
01:00 - 18/05/2020 Pazartesi
Güncelleme: 23:02 - 17/05/2020 Pazar
Yeni Şafak
Gençler, sosyal mesafeyi koruyarak Anıtkabir'i ziyaret edecek.
Gençler, sosyal mesafeyi koruyarak Anıtkabir'i ziyaret edecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için kutlama programı hazırladı. Bakanlık, bu yılki 19 Mayıs etkinliklerini koronavirüs salgını nedeniyle meydanlarda değil, dijital ortama uygun planladı.

ONLİNE KONSER VE SÖYLEŞİLER OLACAK

Daha önce coşkuyla yapılan etkinlikler, bu yıl dijital ortama taşınacak. Sosyal medya hesaplarında milli mücadele ruhunu hatırlatacak içerikler paylaşılacak. Online yarışmalar, söyleşiler, konserler gibi gençlerin katılımını sağlayan etkinlikler düzenlenecek.

KAZANANLAR BELLİ OLACAK

Bakanlık koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle evde kalınan günlerde başlattığı fikir maratonu, kahramanlara mektup, her ev bir şiir, satranç ve kültür sanat gibi yarışmaların sonuçları açıklanacak. Hafta boyunca, dijital ortamda kültür, sanat, spor alanında birçok etkinlik yapılacak.

SOSYAL MESAFELİ ANITKABİR ZİYARETİ

Mevcut şartların uygun olması durumuna bağlı olarak kısıtlı sayıda saha etkinlikleri yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve beraberindeki gençler sosyal mesafeyi koruyarak Anıtkabir ziyareti gerçekleştirecek.

ERDOĞAN GENÇLERLE GÖRÜŞECEK
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Kasapoğlu, video konferans yöntemiyle 81 ili temsilen gençlerle buluşacak. Ayrıca Erdoğan ve Kasapoğlu, alanında başarılara imza atmış 21 genç ile de video konferans ile görüşecek. Stadyumlarda İstiklal Marşı okunacak.
#19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı
#Konferans
#Recep Tayyip Erdoğan
4 yıl önce