|

2 bin 382 FETÖ’cü ceza aldı

Uluslararası Darbe İle Mücadele ve 15 Temmuz Sempozyumu’nda konuşan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “Mahkemeler önündeki 94 ayrı dosyada, 2 bin 161 tutuklu sanığın yargılaması devam etmektedir” dedi. Gül, 195 dosyada yargılamaların bittiğini ve 2 bin 382 sanığa ceza verildiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/07/2018 Tuesday
Güncelleme: 03:07 - 17/07/2018 Tuesday
Yeni Şafak
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Türkiye Hukuk Platformu, Uluslararası Hukukçular Birliği, Anayasa Hukukçuları Derneği, Türkiye Adalet Akademisi ve İstanbul Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen, “Uluslararası Darbe ile Mücadele ve 15 Temmuz Sempozyumu”nda FETÖ davalarıyla ilgili bilgi verdi.

OHAL SONA ERECEK

Adalet Bakanı Gül, 15 Temmuz’un üzerinden geçen 2 yıllık zaman zarfında, OHAL dönemi tedbirleriyle başta FETÖ olmak üzere bütün terör örgütlerine karşı büyük bir alan mücadelesi yürüttüklerini belirterek, şöyle konuştu: “Bu mücadelede önemli bir mesafe almayı da başardık. OHAL uygulaması birkaç güne sona ermiş olacak. OHAL sona erecek ama terörle mücadele, FETÖ başta olmak üzere Türkiye’yi kıskaca almak isteyen bütün terör örgütleriyle en kalıcı, en kararlı mücadele sonuna kadar devam edecektir.”

2 BİN 161 TUTUKLU VAR

Gül, darbe girişiminin ardından yürütülen yargı sürecine değinerek, doğrudan darbe teşebbüsüyle ilgili soruşturmaların, bir dosya dışında tamamlandığını söyledi. Gül, “Mahkemeler önündeki 94 ayrı dosyada 2 bin 161 tutuklu sanığın yargılaması devam etmektedir. 195 dosyada ilk derece mahkemelerindeki yargılamalar tamamlanmış, bunlardan ikisi Yargıtay denetiminden de geçerek kesinleşmiştir. Bu dosyalarda 2 bin 382 sanığa ağırlaştırılmış müebbetten süreli hapis cezalarına kadar değişen tür ve ağırlıkta cezalar verilmiştir” dedi.

Mahkemelerin çalışma temposuna ve davaların genel seyrine bakıldığında, bu davaların yıl sonu itibarıyla tamamlanacağını tahmin ettiklerini belirten Gül, “FETÖ ile mücadelede iki kırmızı çizgimiz var. Birincisi, bu mücadelenin zafiyete uğramasına asla müsaade etmeyiz. İkinci çizgimiz, hukuktur, adalettir. Mücadelenin yegane başarı ölçüsü, suçluyla suçsuzu, haklıyla haksızı, mağdurla mücrimi ayırmak, ona göre muamele etmektir” diye konuştu.


Millet 15 Temmuz’u 24 Haziran’da bitirdi

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “15 Temmuz demokrasi, kültürü ve siyasal bilincin bir dışa vurumudur. Arkasında büyük bir tarihsel arka plan ve bu milletin kendi iradesinin egemen kılınma mücadelesinin sonucu vardır. 15 Temmuz’u bana göre 24 Haziran günü aziz milletimiz bitirmiştir. Kendisine kurşun sıkan tek bir askerin elindeki silahı alıp kurşun sıkmadı, tek bir yağma yaşanmadı, tek bir silaha el konulmadı. Adeta görünmez bir hukuk, o gün ortak bir bilinç halinde harekete geçti ve o darbecileri millet aldı, güvenlik güçlerine teslim etti. Silahlara ve hiçbir şeye dokunmadan ne varsa devlete teslim etti. Sabahleyin de kalktı işine gitti” dedi.


Erdoğan Avrupa’ya kafa tuttu

Sempozyumun “15 Temmuz ve İslam Dünyası” programında konuşan Eski Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, Türkiye’nin duruşu ile 15 Temmuz’da tüm Müslüman coğrafyasına öncülük ettiğini söyledi. Haşimi, “ AK Parti 2002 yılından bu zamana kadar çok çalışmalar yapmasına rağmen sürekli askeri güçler tarafından engellendi. NATO üyesi olmasına siyasi ve askeri sorumlulukları bulunmasına rağmen Recep Tayyip Erdoğan gerektiğinde tek başına kalarak Avrupa’ya kafa tuttu. Irak’ın parçalanmasında taraf olmadı. Suriye ve Filistin meselelerindeki tavrı ile tüm dünyaya örnek oldu. Buda onu Müslüman coğrafyasının lideri yaptı” dedi.

#FETÖ
#Türkiye
#Terörle mücadele
6 years ago
default-profile-img