|

2 işçi özgür

Irak’ta kaçırılan 18 Türk işçiden Necdet Yılmaz ve Ercan Özpilavcı, özgürlüğüne kavuştu. Üzerlerinde askeri üniforma giydirildikten sonra Basra'daki bir hastane şantiyesine bırakılan işçilerin sağlık durumu iyi.

Yeni Şafak
07:00 - 17/09/2015 Perşembe
Güncelleme: 00:42 - 17/09/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Sadr bölgesinde kaçırılan 18 Türk işçiden 2'si dün serbest bırakıldı. Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Bakü'de bulunan Bakanlık Sözcüsü Tanju Bilgiç, yaptığı açıklamada, 2 Eylül'de kaçırılan işçilerden Necdet Yılmaz ve Ercan Özpilavcı'nın Irak'ın Basra kentinde serbest bırakıldığını söyledi. Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği'nden yetkililerin işçilerle görüştüğünü ve sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisini verdiğini ifade eden Bilgiç, “Diğerlerinin de serbest bırakılmasını temenni ediyorum” dedi. Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakçı, Reuters'a yaptığı açıklamada, serbest bırakılan işçilerin yanı sıra diğer işçilerin de sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.



ASKERİ ÜNİFORMA GİYDİRMİŞLER


İşçilerin, serbest bırakıldıkları hastahane şantiyesinden, Basra'daki emniyet güçleri tarafından güvenli bir bölgeye alındıkları belirtildi. Güvenlik güçlerinin nasıl serbest bırakıldıkları ve diğer işçilerin nerede olduklarını öğrenmek için işçileri sorguladıkları aktarıldı. Basra İl Meclisi Sözcüsü Ahmet el-Sıleti ise “Öğle saatlerinde, daha önce kaçırılan işçilerden ikisi, Basra kent merkezinde bir Türk şirketi tarafından yapılan hastahanenin şantiyesine getirildiler. İşçilere askeri üniforma giydirmişlerdi. Henüz kimin onları bu şantiyeye getirdiği belli değil” dedi. Türkiye Elçilik yetkilileri ise Yılmaz ve Özpilavcı'nın Bağdat ya da Basra'dan uçakla İstanbul'a getirilebileceğini kaydederken, bu konunun henüz netleşmediğini ifade ettti.



İNŞALLAH HEPSİ KURTULUR


Bu arada, Ercan Özpilavcı'nın memleketi Sakarya'daki yakınları büyük sevinç yaşıyor. İşçinin ağabeyi Recep Özpilavcı, olayı haberini almalarının ardından yakınlarıyla Ankara'ya hareket ettiklerini söyledi. Özpilavcı, Ankara'da karşılayacakları kardeşiyle irtibat kurduklarını belirterek “Çok mutluyuz, inşallah öbür işçiler de kurtulur. Hepsinin kurtulmasını istiyoruz. Sadece bizim mutlu olmamız yetmiyor. Diğer ailelerin de yüzünün gülmesini, kazasız belasız gelmelerini istiyoruz” diye konuştu. Bağdat'ın Sadr bölgesinde 2 Eylül'de bir Türk müteahhitlik firmasına bağlı çalışan 18 Türk işçi, kimliği belirlenemeyen üniformalı bir grup tarafından kaçırılmıştı. Yetkililer, kaçırılanların bir stadyum inşaatında çalışan 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebeci olduğunu açıklamıştı.



Kocamı da bıraksınlar




Kaçırılan 18 Türk işçiden Muzaffer Kaya'nın eşi Marziye Kaya, eşinin bir an önce serbest bırakılmasını istedi. Sivas'ta, kızları Melike (8) ve Hüsne (5) ile yaşayan Kaya, eşiyle ilgili endişeli olduğunu ifade ederek, “Eşimin bir an önce serbest bırakılması için yetkililerden yardım istiyorum” dedi. Kaçırılan işçilerden ikisinin serbest bırakılmasının kendileri için de bir umut olduğunu aktaran Kaya, “Çocuklarım babalarının durumundan habersiz, etkilenmesinler diye kesinlikle söylemiyorum ve belli etmemeye çalışıyorum" diye konuştu.




#açırılan işçiler
#ışid
#ırak
#Necdet Yılmaz
#Ercan Özpilavcı
9 yıl önce