|

2071’e kadar su sıkıntısı yok

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İstanbul Aydın Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Türkiye ve Ortadoğu’da Stratejik Kaynak Olarak Su ve Su Politikaları’ başlıklı konferansa katıldı.

Talha Menteş
04:00 - 23/10/2018 Salı
Güncelleme: 09:28 - 23/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Türkiye'nin su ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranı istenilen düzeyde.
Türkiye'nin su ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranı istenilen düzeyde.

Su ve suyun geleceğiyle ilgili konuşan Eroğlu, küresel iklim değişikliği sebebiyle özellikle Afrika, Ortadoğu ve Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu ile Akdeniz Bölgesi’nde kuraklık beklendiğini söyledi.

Eroğlu, yılında 4 milyara yakın insanın su sıkıntısı çekeceği tahmin ediliyor. Şu anda bile Afrika ve Ortadoğu gibi bölgelerde ve dünyanın değişik yerlerinde 2 milyar insan yeteri kadar ve uygun kalitede suya erişemiyor” dedi.


KURAK GEÇTİ

Eroğlu, “Biz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile şu ana kadar 535 civarında baraj, binden fazla gölet yaptık. Eğer bu göletler olmasaydı 2007, 2014, 2017 yılları çok kurak geçti, büyükşehirlerin tamamında su sıkıntısı olurdu. Allah’a şükür su sıkıntısı yaşatmadık. İstanbul için şu anda herhangi bir sıkıntı yok. İki tane projem vardı biri Sungurlu Barajı, ihale ettik ama henüz yapılmadı onlar yapılırsa 2071 yılına kadar İstanbul su sıkıntısı çekmez” diye konuştu.

#Veysel Eroğlu
#İstanbul
6 yıl önce