|

250 milyon $'lık show

WINDOWS XP AYNI ANDA TÜM DÜNYADA GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİKLERLE PİYASAYA SUNULDU

Yeni Şafak
00:00 - 27/10/2001 Cumartesi
Güncelleme: 16:48 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Microsoft, yeni işletim sistemi Windows XP'yi tüm dünyadaki yüz binlerce bilgisayar kullanıcısıyla buluşturdu. Başta Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kenti olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde yapılan tanıtım etkinlikleriyle piyasaya sunulan Windows XP'nin Türkiye'deki tanıtım toplantısı aklaşık 3 bin kişinin katılımıyla Mydonose Showland'de gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Haluk Maga, yeni işletim sisteminin yaratacağı heyecanın bilgisayar endüstrisi için de büyük fırsatlar taşıdığına söyledi. Maga, "Windows XP, cihaz ve uygulamaların yeteneklerini geliştirerek bilgisayar kullanıcıları için daha iyi sistemler yaratıyor. İnternet devrimini hızlandıran Windows 95'ten sonra, müşterilerimiz için heyecan verici bir dönüm noktasındayız. Bu dönemin yapı taşı da Windows XP olacak. 3 - 5 yıl sonra evlerde bütün işler için tek bir cihaz kullanılacak ve bu cihaz da bilgisayardan başka bir şey değil" dedi. Maga konuşmasında basın mensuplarının sıklıkla "ekonomik krizde neden yatırım yapıyorsunuz" sorusunu yönelttiklerini belirterek, "Ekonomik krizde Türk BT pazarı % 60 daraldı. Bu kriz sektörü 5 yıl geriye götürdü. Fakat Türkiye'de evlerin sadece %3'ünde, KOBİ'lerin ise % 20'sinde PC var. Biz yeni ürünlerimizi piyasaya sunarak yatırım yapmaya devam ediyoruz" dedi. Toplantıda Microsoft Türkiye Ürün Müdürü Mustafa İçil, ünlü talk showcu Beyazıt Öztürk'ün yer aldığı mizah filmleriyle Windows XP'nin yeniliklerini anlattı.

Gates: MS-DOS devri kapandı!

Microsoft firmasının kurucusu ve dünyanın en zengin adamı Bill Gates, Microsoft'un son 6 yıl içindeki en gelişmiş işletim programı olan Windows-XP'nin teknoloji sektörüne ivme kazandıracağını söyledi. "Teknoloji sektörü bir kez daha ekonomimizi canlandıracak" diye konuşan Bill Gates, "yeni sistemin pekçok özelliğe sahip bulunduğunu ve iletişim ve internete yönelik kullanımı geliştireceğini" söyledi. Karşı görüşü savunanlar ise Windows-XP'nin, bilgisayar kullanıcılarını Microsoft'a daha fazla bağımlı hale getireceğini ileri sürüyorlar. Toplantıda bir konuşma yapan Gates, "New York geri döndü ve iş dünyasına açıldı" dedi. Gates "Windows-XP'nin, MS-DOS devrini kapattığını" da sözlerine ekledi. Bununla birlikte MS-DOS sisteminin halen dünyada 400 milyon bilgisayarı çalıştırdığı bildiriliyor.

TEKNOLOJİLERİ BİRLEŞTİREN BİR ÜRÜN
Windows XP'nin geliştirme çalışmalarına 20 Aralık 1999 tarihinde başlandı. Proje aşamasında 5736 Microsoft çalışanı görev aldı. Şirket. 100 bin ön sipariş aldığını, kurumsal kullanıcılarda ise 1 milyon kurulum planlandığını belirtiyor. Microsoft Ürün Müdürü Mustafa İçil, XP'nin yeni bilgisayar deneyimleri vaat ettiğini belirterek "Bugün internet devrimini de geride bırakan, teknolojileri birleştiren bir ürünle tanışacaksınız. Bu hem bilgisayar hem de telekomünikasyon ve eğlence dünyasının bütünleştiği dijital bir dünya anlamına geliyor" dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce