|

31 Ekim 2018 Çarşamba gün sonu haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, KDV ve ÖTV'de indirim müjdesi verdi. AK Parti Sözcüsü Çelik, MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada önemli mesajlar verdi. TSK, Irak'ın kuzeyine düzenlediği harekatta 23 teröristi etkisiz hale getirdi. 31 Ekim 2018 Çarşamba gününün öne çıkan haberlerini derledik.

Yeni Şafak
20:45 - 31/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 20:45 - 31/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
31 Ekim 2018 Çarşamba gününün öne çıkan haberlerini derledik.
31 Ekim 2018 Çarşamba gününün öne çıkan haberlerini derledik.

Bakan Albayrak'tan ÖTV ve KDV müjdesi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Vergi Denetim Kurulu Strateji Değerlendirme Toplantısı sonrasında konuştu. Albayrak, ekonomide tüm göstergelerde pozitif gelişme sağladığını belirtti.

Enflasyonla mücadele programına şimdiye kadar katılan firma sayısının 2500'ü aştığını ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, altı başlıkta çok sayıda sektör için de KDV ve ÖTV indirimi müjdesi verdi.


Yunanistan'a çok sert uyarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan'ın karasularını kademeli arttıracağı iddiasına ilişkin "Bu çok tehlikeli bir yaklaşımdır, kendilerine yüce Meclis'in 1995'te aldığı karardaki ikazı hatırlatıyorum. Türkiye buna müsaade etmeyecektir. Bir girişimde bulunmamalarını ve yapıcı olmalarını tavsiye ederiz. Silahlı kuvvetlerimiz gereken cevabı verir" dedi.


Fırat'ın doğusuna 2. bombardıman: 10 terörist öldürüldü

Milli Savunma Bakanlığından, Şanlıurfa'da hudut karakoluna yapılan taciz ateşine "meşru müdafaa hakkı" kapsamında verilen karşılık sonucu ilk belirlemelere göre, 10 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklamada, Şanlıurfa Suruç'taki İncirli Hudut Karakol Komutanlığına, PKK/PYD-YPG terör örgütü üyelerince taciz ateşi açıldığı belirtildi.


İstanbul Başsavcılığı'ndan Cemal Kaşıkçı açıklaması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Maktul Cemal Kaşıkçı, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluk binasına girer girmez daha önceden planlanan bir cinayet doğrultusunda boğularak öldürülmüştür. Cesedi, önceden yapılan planlama doğrultusunda parçalanarak yok edilmiştir"


Erdoğan milli füze savunma sisteminin ismini ilk kez açıkladı

TÜBİTAK Milli Teknolojileri Geliştirme Altyapıları açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, program öncesinde tesisleri gezerek yetkililerden bilgi aldı. Savunma sanayinde gelinen noktaya ilişkin bilgi veren Erdoğan, yerlilik oranının yüzde 65’in üzerine çıkartılması gerektiğini söyledi.


Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 23 terörist etkisiz

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Irak'ın kuzeyi Kandil, Avaşin, Gara ve Metina bölgelerine düzenlenen hava harekatlarında 23 silahlı terörist etkisiz hale getirildi.


Melo konsoloslukta tepki verince konutun içine sokulmadı

Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki Başkonsolosluk binasında vahşice öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cansız bedeninin nerede olduğu sorusunu yanıt aramaya devam ediyor.

Kaşıkçı için kurulan özel ekipte İstanbul Emniyeti'nin kadavra köpeği Melo yer alıyor. Melo'nun konsolosluk binasındaki gardıroba tepki verdiği, konutun içindeki aramalara girmesine ise izin verilmediği kaydedildi. Melo, son dönemlerdeki kayıp olaylarında cesetleri hızlıca bulmasıyla öne çıkmıştı.


Suudi Başsavcı ülkesine döndü

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili incelemelerde bulunmak ve görüşmeler yapmak üzere Türkiye'ye gelen Suudi Arabistan Başsavcısı Suud el-Ma'cib, Türkiye'den ayrıldı.

Atatürk Havalimanı VIP Salonu'na gelen el-Ma'cib, soruları yanıtlamadı. El-Ma'cib, saat 18.05'te özel uçakla Suudi Arabistan'a hareket etti.



Merkez Bankası'ndan swap açıklaması

Merkez Bankası'ndan döviz karşılığı Türk lirası swap piyasasında Merkez Bankası taraflı işlemlere ne zaman başlanacağına ilişkin açıklama geldi.

TCMB'den yapılan duyuruda döviz karşılığı Türk lirası swap piyasasında Merkez Bankası taraflı işlemlere 1 Kasım'dan itibaren başlanacağı belirtildi.


Kamuda yabancı menşeli araç kullanımına yasak

Taşıt Kanunu kapsamında edinilecek taşıtların menşesinin, silindir hacimlerinin ve diğer niteliklerinin belirlenmesine dair kararda değişiklik yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan değişikliğe göre kamuda bazı makamlar dışında, yabancı menşeli binek veya station-wagon cinsi taşıt edinilemeyecek.


İtalya'da '3 çocuk' kararı: Ev ve arazi verilecek

İtalya'da doğum oranlarının gittikçe azalması üzerine hükümet 3 çocuk yapmayı teşvik için bir plan hazırladı. 2019 yılı bütçe tasarısına eklenen bir maddeyle, üçüncü çocuğunu doğuran ailelere tarım arazisi ve faizsiz ev kredisi verilmesi gündemde.

Avrupa Birliği ülkeleri arasında doğum oranı en düşük olan İtalya'da, hükümet 3'üncü çocuğu dünyaya getiren aileler için arazi ve ev vermeyi konuşuyor.


Jet Fadıl'ın arsası icradan satılıyor

Kamuoyunda ’Jet Fadıl’ olarak bilinen Fadıl Akgündüz’ün sahibi olduğu şirket tarafından Antalya’da yaklaşık 18 yıl önce proje üzerinden satışı yapılan ancak bugüne kadar temeli dahi atılmayan evlerin arsası, icra kanalıyla satışa sunulacak.


Manchester United Ozan Kabak'ın peşinde

Galatasaray'da bu sezon teknik direktör Fatih Terim tarafından forma şansı verilen Ozan Kabak, Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı Schalke 04 maçında sergilediği performansla bir çok Avrupa kulübünün scoutlarının da gözüne girmeyi başardı.

İleriye dönük savunma oyuncusu almayı düşünen Manchester United'ın bu sebeple Galatasaray'da forma şansı bulan Ozan Kabak ile ilgilendiği ve oyuncuyu yakından takip ettiği aktarıldı.


Fernando Fenerbahçe derbisinde oynayamayacak

Cuma günü oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesinde sarı kırmızılıların doktoru Yener İnce, sakatların durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İnce, herkesin merak ettiği 'Fernando oynayacak mı?' sorusunun da cevabını verdi.


Steam büyük indirim tarihlerini açıkladı

Steam oyun severler için büyük indirim tarihlerini açıkladı. Dünyanın en büyük oyun platformlarından biri olan Steam yılın belli dönemlerinde büyük indirimlere imza atıyor. Bu indirimleri fırsata çeviren oyun hayranları ise kampanyaları değerlendirerek indirimli fiyatlardan yararlanarak kütüphanelerine yeni oyunlar ekleme fırsatına kavuşuyor.


İlk uçuşa katılan Mustafa Keser duygusal anlar yaşadı

İstanbul Havalimanı'ndan kalkış yapan ilk ticari uçak olan THY'ye ait Boing 777 tipi uçak saat 11.20'de Ankara'ya gitmek üzere İstanbul Havalimanı'ndan havalandı. Ankara'ya giden ilk yolcuların arasında ses sanatçı Mustafa Keser de yer aldı.

Uçuşta yer alan sanatçı Mustafa Keser, "İstanbul Havalimanı'na girdiğimde ağlamamak için zor tuttum" dedi.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Gün sonu haberleri
#Berat Albayrak
6 yıl önce