|

5 teröristi öldüren TEM Müdürü vekil adayı oldu

Şırnak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Hacı Murat Dinçer, görevinden istifa ederek, AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu. Çeşitli zamanlarda 4 defa yaralanan ancak, "Çanakkale şehitleri varken, gazilik bana düşmez" diyerek gazilik başvurusunda bulunmayan Dinçer'e, çatışmada 5 teröristi etkisiz hale getirdiği için başarı belgesi verilmişti.

Yeni Şafak
16:05 - 28/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 16:08 - 28/04/2018 Cumartesi
AA
5 terörist öldüren, 4 defa gazi olan Şırnak TEM Şube Müdürü, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.
5 terörist öldüren, 4 defa gazi olan Şırnak TEM Şube Müdürü, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Doğu ve Güneydoğu'da uzun yıllar görev yapan ve bölgede 'teröristlerin korkulu rüyası' olarak bilinen

Şırnak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Hacı Murat Dinçe, görevinden istifa etti ve AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu.

Dinçer, konuyla ilgili açıklamasında 24 Haziran'daki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı olabilmek için istifa ettiğini belirtti.

"Bu kadrolarda sorumluluk almak iradesindeyim"

Türkiye'de AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a milletin verdiği desteğin önemine işaret eden Dinçer, "Nasip olursa gurbet görevimin yerine artık memleket görevinde siyaseten AK Parti kadrolarında sorumluluk almak iradesindeyim" ifadesini kullandı.

2015'te gönüllü olarak Şırnak'ta görev aldığını kaydeden Dinçer, şunları ifade etti:

"Şırnak'ta görev sürem boyunca önemli badireler atlattık. Çukur, barikat dönemini beraber atlattık. FETÖ ile mücadelemiz oldu. 15 Temmuz'da yine halkımızla beraber hain darbe girişimini önlemek için girişimlerimiz oldu.

Bugün itibariyle 25 yıllık meslek hayatımda milletvekili aday adayı olmak için emeklilik dilekçemi verdim. Bundan sonra kendi uzmanlık alanımda, terörle mücadele alanındaki hizmetlerimde, Allah nasip ederse, büyüklerimiz takdir ederse, halkımız teveccüh gösterirse mücadelemi sürdüreceğim. Özellikle FETÖ ile gerekli olan mücadeleyi Meclis çatısı altında sürdürmeyi düşünüyorum."

Çeşitli zamanlarda 4 defa yaralanan ancak, "Çanakkale şehitleri varken, gazilik bana düşmez" diyerek gazilik başvurusunda bulunmayan Dinçer, çatışmada 5 teröristi etkisiz hale getirdiği için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başarı belgesi ile ödüllendirilmişti.

#Seçim 2018
#Şırnak
#TEM
6 yıl önce