|

ADD'ye 27 Mayıs soruşturması

Adalet Bakanı Gül, ADD'nin '27 Mayıs' paylaşımına ilişkin, "Çok talihsiz bir açıklama. 27 Mayıs darbesini övmek asla kabul edilebilir bir şey değil. Elbette hukuki tahkikatlar yapılacak ve suç unsuru görülmesi halinde yargı makamları soruşturmaları tamamlayacak" ifadesini kullandı. Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Atatürkçü Düşünce Derneği hakkında 'suç ve suçluyu övmekten' soruşturma başlatıldığı bilgisi verildi.

Yeni Şafak
16:21 - 28/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:27 - 28/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
ADD'nin 27 Mayıs darbesini öven sosyal medya paylaşımı hakkında soruşturma başlatıldı.
ADD'nin 27 Mayıs darbesini öven sosyal medya paylaşımı hakkında soruşturma başlatıldı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Gaziantep'te açıklamalarda bulundu.

Atatürkçü Düşüncü Derneği'nin Twitter hesabından 27 Mayıs darbesine ilişkin yaptığı paylaşımı da değerlendiren Gül, şu ifadelerini kullandı:

"TRT'nin aracına İzmir'de yapılan saldırıyı kınıyorum. Devletin en saygın kurumlarından birinin çalışanlarına buna yapanlar, Allah bilir 24 Haziran'dan sonra millete ne yapar? Muhalefet tam bir panik havası içerisinde.

ADD'nin paylaşımına tepki

ADD'nin paylaşımını 'çok talihsiz bir açıklama' olarak niteleyen Gül, "27 Mayıs darbesini övmek asla kabul edilebilir bir şey değil. Darbelerin arkasında milli irade olmaz. Milli iradeyi kaldırmak için yapılır zaten darbeler. Elbette hukuki tahkikatlar yapılacak ve suç unsuru görülmesi halinde yargı makamları soruşturmaları tamamlayacaktır" dedi.

Soruşturma başlatıldı

Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, ADD'nin 27 Mayıs askeri darbesini övücü nitelikteki Twitter paylaşımlarına ilişkin 'suç ve suçluyu övme' sebebiyle soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

#ADD
#Adalet Bakanı
#Açıklama
6 yıl önce