|

ABD'li generale verdiği cevabı anlattı

TVNET'in Kilis'te gün boyunca canlı olarak devam ettiği Fırat'ın Doğusu programına katılan Emekli Albay Ediz Ekinci, Afrin ve bölgede sadece terör öğütlerine karşı değil, uluslararası bir mücadele var. Görünen sadece terör örgütleri" dedi. Ekinci ayrıca, ABD'li generalin 'Afganistan'da silahınızda mermi yokken nasıl rahatça dolaşabiliyorsunuz' sorusuna verdiği cevabı da anlattı.

Yeni Şafak
14:42 - 30/03/2018 Cuma
Güncelleme: 15:18 - 30/03/2018 Cuma
Tvnet
Emekli Albay Ediz Ekinci
Emekli Albay Ediz Ekinci

Kilis’te bugün alanında uzman konuklarla Türkiye'nin bölgedeki geleceğini ve son gelişmeleri ele alan TVNET'in canlı yayınına katılan isimlerden biri de Emekli Albay Ediz Ekinci oldu. Ekinci, bölgede çok büyük bir mücadelenin olduğuna dikkati çekerek, süreçte öne çıkan terör örgütleri olsa da tüm mücadelenin uluslararası bir boyutu olduğunu söyledi.

15 Temmuz’dan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı operasyonların tüm dünyada dikkati çektiğini anlatan Ekinci, "Psikolojik güç de bizdeydi. Sadece tankla, topla, uçakla olacak işler değil. Havadaki uçağı sadece bir pilot ve altındaki bombalarla çizerseniz hata edersiniz. Çok büyük bir sistem var bunun altında" ifadesini kullandı.

Kötü komşu mal sahibi yaptırdı

Türkiye’nin maruz kaldığı olaylar ülkemizde kurumlar arası büyük bir sinerjiyi beraberinde getirdiğini anlatan Ekinci, şöyle devam etti:

"Hangi hareketlerin siyasi hedefleri elde etmemiz yoluna açabileceğine karar veren bir yapı var. Taarruz edelim Suriye’yi alalım tarzı hareket etmiyoruz. Siyasi hedef ne ise askeri hedef de onunla uyumlu olmak zorundadır. Ordunun sahibi hükumettir ve hedefi o verir. Türkiye’ye yönelecek tehdit neredeyse biz onu orada bozacak kapasite ve yetenekteyiz. Sadece fiziki alan değil, zihni alan da önemli. Biz bunu da yok edecek çaptayız. Türkiye'nin yetenek ve imkanlarını çok iyi aktaralım ki hepsi ona göre planını yapsın."

"Gönül coğrafyamızın basit bir hesabı var"

Ankara'dan kalkan uçak 2 saatte nereye gidiyorsa orası bizim gönül coğrafyamızdır. Bosna da aynıdır Afganistan da aynıdır. Buralarda Türkçe köy isimleri olan yerler var. Biz buralara iz bırakmış bir milletiz. ABD geliyor, Fransa geliyor, batı geliyor, 1 milyon dolara yapmak istediği şeyi siz bedavaya yapabiliyorsunuz.

ABD'li generalle Afganistan'daki konuşma

Bir gün ABD heyeti Afganistan'da bizim misafirimiz oldu. Afganistan'da köprü yapıp, yol açtığımız zamanlar. Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, TSK, TİKA hep birlikte görevler yaptık. ABD'li Korgeneral, siz aynı dine sahipsiniz anlıyorum Afganlarla. Burada Taliban var. Ve siz de NATO için buradasınız ama silahlarınızda şarjör yok. Araç üstünde kule yok. Bir de silahlarınız içinde mermi olmamasına rağmen namlu hep yere bakıyor. bunu anlayamıyorum dedi.

Dedim ki yıl 1918, ülkemiz işgal edilmişti. İngiltere,Fransa, Yunanistan.. Biz buna yoksulların savaşı diyoruz çünkü hiçbir şeyimiz yoktu. Topyekun karşı çıktık biz. Afganlar, Pakistanlılar bizim mücadelemizi için yardım topladı. çocuğa urgan geçirmiş kadına sordular ne yapıyorsun diye. Duydum ki Türkler orada savaşıyor. Herkes bir şey veriyor. Benim bir şeyim yok. Sadece 15 yaşında çocuğum var. Onu satıp parasını Türkiye'ye göndereceğim yanıtını vermiş. ABD'li Generale dedim ki işte bu yüzden biz burada böyle geziyoruz, anlatabildim mi? Çok iyi anladım dedi. Bizim başka bir amacımız vardı biz oraya asla emparyalizm için gitmedik."

#Kilis
#TVNET
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce