|

Ağar'a 270 milyarlık Phaeton

Yeni Şafak
00:00 - 6/05/2003 Salı
Güncelleme: 16:45 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------- ----------------------- spot -------------------------

3 Kasım seçimlerinden sonra genel başkanını değiştiren DYP, genel merkezini ve makam araçlarını yeniliyor. DYP yönetimi yeni bina için AK Parti, ANAP, SP ve GP genel merkez binalarının da bulunduğu Balgat semtini tercih etti.

Ferruh Temel Zülfikar adlı işadamına ait 11 katlı lüks bina 5 yıllığına kiralanırken, binanın aylık kira bedelinin 30 bin dolar olduğu ve 1 yıllık kira tutarı olan 425 bin doların peşin ödendiği belirtildi. Binada tadilat yapılırken, 11. katta bulunan saunaya dokunulmadı. Bina içinde bir revir açılırken, doktor ve hemşireden oluşan iki kişilik ekibin bütün DYP'lilere sağlık hizmeti vereceği kaydedildi. Yeni genel merkezde yaklaşık 300 araç kapasiteli bir otopark bulunuyor. Balgat'taki binaya yerleşilmesinin ardından Kızılay'daki binanın kiraya verileceği belirtildi. DYP'nin eski genel merkez binasını kiralamak için 6 firmanın teklif yaptığı öğrenildi.

Genel başkan ve başkanlık divanı üyelerinin makam araçları sıfır kilometre otomobillerle değiştirildi. Partiye ait 15 makam aracı satılarak, yerine 13 adet Wolkswagen Passat alındı. DYP lideri Ağar'a ise, bir benzeri Başbakan Erdoğan'da bulunan, Wolkswagen'in en yeni ve en lüks model otomobili "Phaeton" tahsis edildi. Genel Muhasip Bahattin Şeker, yeni makam araçları için satılan eski araçların üstüne 350 milyar lira eklendiğini söyledi.

'Bingöl'e ateş almaya gelmişler'
DYP lideri Mehmet Ağar, Bingöl'e gelen yetkililerin, kısa süre kaldıktan sonra Ankara'ya döndüklerini öne sürerek, "Herkes ateş almaya gelmiş gibi. Böyle hükümet anlayışı olamaz" dedi. Ağar, DYP Başkanlık Divanı toplantısına verilen arada, yaptığı açıklamada, Bingöl depremini değerlendirdiklerini belirterek, Türkiye'nin, acı olaylardan ders almamaktan vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Ağar, depremin ardından yapılması gerekenin, bir sorumlunun çıkarak, istifa etmesi ve devlet adına milletten özür dilemesi olduğunu ifade etti. Depremin ardından, Bingöl'e gittiklerini ve Türkiye'nin kriz yönetiminden bihaber yönetildiğini gördüklerini söyleyen Ağar, "Bir başbakan yardımcılığında ilgili bakanlar, orada oturmalılar. Köklü bir sistem kurulduktan sonra nöbetçi bir bakan bırakılmalıdır. Kamu hizmetleri hükümetin inisiyatifinde yürütülmelidir" diye konuştu.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce