|

Aile boyu ihanet

FETÖ’cü polis müdürlerinin eş ve yakınları hakkındaki soruşturma tamamlandı. Aralarında Yakup Saygılı, Kazım Aksoy ve Gaffur Ataç’ın eşinin de bulunduğu tamamı tutuklu 12 şüphelinin, polis eşlerinden sorumlu mahrem imamların eşleriyle irtibatları ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/02/2018 الثلاثاء
Güncelleme: 03:41 - 13/02/2018 الثلاثاء
Yeni Şafak
Kazım Aksoy - Yakup Saygılı -Esra Filiz Saygılı
Kazım Aksoy - Yakup Saygılı -Esra Filiz Saygılı

FETÖ’nün düzenlediği operasyonlarda kritik görevler üstlenen FETÖ'cü eski polis müdürlerinin eşleri ve yakınları hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada, aralarında Yakup Saygılı, Kazım Aksoy ve Gaffur Ataç’ın eşinin de bulunduğu tümü tutuklu 12 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. İddianamede en dikkat çeken ayrıntı, polis müdürlerinin eşlerinin de tıpkı onlar gibi gibi mahrem imamların eşleriyle irtibatlarının tespiti oldu.

YÖNETİCİ ABLALARLA İRTİBATLI ÇIKTILAR

Buna göre eski emniyet personeli Ayhan Arıkanoğlu’nun eşi Ayşe Arıkanoğlu’nun, kocasından sorumlu mahrem imam ‘Feyzi’ kod adlı Fethan Kurt’un eşi Özlem Kurt ile irtibatı belirlendi. Kocası adına kayıtlı hattı kullanarak ByLock yükleyen Arıkanoğlu’nun, haklarında örgüt üyeliğinden işlem yapılan, ayrıca Emniyet Mahrem İmamlarının eşleri ve örgüt içerisinde yönetici abla konumunda bulunan kişilerle de ilişiğinin bulunduğu aktarıldı.


SAYGILI’NIN EŞİ DE BYLOCK KULLANMIŞ

Soruşturmada bir diğer şüpheli isim ise FETÖ’nün altın çocuklarından Yakup Saygılı’nın eşi Esra Filiz Saygılı oldu. İddianamede 17-25 Aralık kumpasında etkin görev alan FETÖ’cü eski İstanbul Mali Şube Müdürü Saygılı’nın eşinin de Bylock kullanıcısı olduğu belirtildi.

Esra Filiz Saygılı’nın ByLock listesinde, örgütün polis müdürleri ve mahrem imamlarının eşlerinin bulunduğu belirlendi. Saygılı hattı 2003 yılından bu yana kullandığını, fakat ByLock yüklemediğini iddia etti.

AKSOY İHANETİN KİTABINI YAZMIŞ

İddianamede, FETÖ mensubu eski Mali Şube Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy’un eşi Sümeyya Aksoy’un da eşinin üzerine kayıtlı ve kendisinin kullandığı hat üzerinden ByLock kullanıcısı olduğu belirtildi. Şüphelinin Emniyet Mahrem İmamlarının ve örgüt mensubu polis şeflerinin eşleriyle ByLock üzerinden irtibatlı olduğu kaydedildi. Aksoy’un adresinde yapılan aramada ele geçirilen dizüstü bilgisayarda, “AKP’yi sarsan 10 gün 17-25 Aralık’ın bilinmeyenleri” yazılı henüz tamamlanmamış kitap çalışması ele geçirildi.

  • FETÖ’cü müdür eşleri imam eşleriyle irtibatlı
  • FETÖ’den tutuklu eski emniyet amirleri Kürşat Durmuş ve Said Gök’ün eşleri Fatmagül Durmuş ve Hatice Gök’ün, kumpas soruşturmasında usulsüz dinlemeler ile ilgili yargılanan Mesut Yılmaz’ın eşi Huri Yılmaz’ın, Selam-Tevhid kumpasını yürüten eski Emniyet Müdürü Gaffur Ataç’ın eşi Rabia Ataç’ın, yine FETÖ’den tutuklu eski Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Osman Özgür Açıkgöz’ün eşi Zeliha Özlem Açıkgöz’ün, tutuklu İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde eski başkomiser olarak görev yapan Mehmet Habib Kunt’un eşi Nurcan Kunt’un ByLock kullanıcısı olduğu ve eşleri mahrem imam olan kişilerle irtibatlı oldukları kaydedildi. Ayrıca eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse’nin kardeşi Selda Özdemir ile eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse’nin oğlu Faruk Serdar Köse’nin de ByLock kullanıcısı oldukları, FETÖ’cü polis şeflerinin eşleri ve yakınlarıyla iletişim kurduğu belirtildi.
#FETÖ
#Yakup Saygılı
#Esra Filiz Saygılı
٪d سنوات قبل