|

Ailesine kavuştu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütünce kaçırıldıktan sonra kurtarılan 16 yaşındaki S.B, Diyarbakır'da kendisini bekleyen ailesiyle buluştu. S.B. daha sonra çocuklarına kavuşmak için eylem yapan aileleri ziyaret etti.

Diyarbakır
00:00 - 8/06/2014 الأحد
Güncelleme: 23:05 - 7/06/2014 السبت
Yeni Şafak
Ailesine kavuştu
Ailesine kavuştu

Terör örgütü tarafından kaçırıldıktan 20 gün sonra Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir eve yapılan operasyonda kurtarılan 16 yaşındaki S.B, Diyarbakır'da ailesiyle bir araya geldi. Yaşadıklarını anlatan S.B, Ağrı'da kaçırıldıktan sonra 18 saat yürütüldüğünü, 20 gün boyunca dağda uyuduklarını ve silahlı eğitim aldıklarını belirtti.

EYLEM SONUÇ VERDİ

Okuluna çok düşkün olduğunu dile getiren S.B, şunları söyledi: 'Köye döndüğümde hemen okuluma dönmek istiyorum. Bence özellikle çocukların eli silah değil de kalem tutmalı. Aileler eylemi sonuna kadar sürdürmeliler ve pes etmemeliler. Oradaki konuşmalara bakılırsa eylemler böyle devam ederse herkes amacına ulaşır' ifadelerini kullandı. Çocuğuna kavuşmanın sevincini yaşadığını belirten anne Binnaz B de dünyaya yeniden gelmiş gibi olduğunu dile getirdi. S.B., anne ve babası Sacit B. ile birlikte Diyarbakır'da oturma eylemini sürdüren aileleri ziyaret etti.

MOOSA'DAN ZİYARET

Bu arada Güney Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela'nın avukatı Essa Moosa da Uluslararası Barış ve Uzlaşı İnisiyatif Platformu adına aileleri ziyaret etti. Moosa, '^Barış sağlantıktan sonra bu çocukların zaten hepsi gelecektir' dedi.

٪d سنوات قبل