|

AK Parti Sözcüsü Çelik: CHP’nin öğreneceği çok şey var

AK Parti Sözcüsü Çelik, İngiliz arşivlerinde bulunan ve ilk defa gün yüzüne çıkan Mustafa Kemal Atatürk’ün söyleşisindeki yeni Türkiye ve tam bağımsızlık vurgusunun altını çizerek CHP’yi “Türkiye Cumhuriyeti’ni mektup yazarak şikayet eden siyasilerin Atatürk’ün bu tavrından öğreneceği çok şey var” ifadeleriyle eleştirdi.

00:00 - 1/12/2021 Çarşamba
Güncelleme: 06:53 - 1/12/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Ömer Çelik
Ömer Çelik

AK Parti Sözcüsü Çelik, İngiliz arşivlerinde bulunan ve ilk defa gün yüzüne çıkan Mustafa Kemal Atatürk’ün söyleşisindeki yeni Türkiye ve tam bağımsızlık vurgusunun altını çizerek CHP’yi “Türkiye Cumhuriyeti’ni mektup yazarak şikayet eden siyasilerin Atatürk’ün bu tavrından öğreneceği çok şey var” ifadeleriyle eleştirdi. Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

CHP, ATATÜRK’TEN ÖĞRENSİN

Doç. Doktor Halil Özşavlı’nın İngiliz arşivlerinde bulduğu Mustafa Kemal Atatürk’ün röportajı ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yapan Çelik, “Bu röportajı Atatürk 12 Şubat 1923’te veriyor. Atatürk yeni Türkiye vurgusu yapıyor ve kapitülasyonlara hiçbir şekilde müsaade edilmeyeceğini söylüyor. Bu gazetenin yayını çerçevesinde Fransızlara bir çağrı yapıyor. Fransızların kapitilasyon dayatması karşısında dostane ilişkiler arzulanmasına rağmen bunun asla kabul edilmeyeceğini ifade ediyor. Atatürk bu röportajında kapitülasyonların ne pahasına olursa olsun sona erdirileceğini söylüyor ve sonuçta bu kabul edilmezse tekrar savaşı göze alırız vurgusunu yapıyor. Tabii o zamanki zor şartlarda bu yüksek iradenin ortada olması ve bu yüksek iradenin güçlü şekilde var olması son derece yol göstericidir. O zamanki irade bağımsızlık konusundaki tavizsizlik son derece önemli. Bu gün için de ışık tutması gereken çok alan var. Siyasilerin öğreneceği çok şey var. Türkiye Cumhuriyeti’ni mektup yazarak şikayet eden siyasilerin Atatürk’ün bu tavrından öğreneceği çok şey var. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı yurt dışında bir müzakere sürecindeyken bunun sabote edilmemesi gerektiğinin öğrenilmesi gerekiyor” dedi.

#AK Parti
#Ömer Çelik
#CHP
2 yıl önce